FESTIVALS D'ART

Vilamur prepara una nova edició del festival de les arts Terra Roia

S'han previst activitats entre els mesos de juliol i agost en diferents poblacions del Pallars Sobirà
Pla general de la visita institucional a la Fira d'arts SIARTB de Vilamur, encapçalada per l'alcalde de Soriguera (Pallars Sobirà), Josep Ramon Fondevilla, el 16 d'agost de 2019 (Horitzontal).
photo_camera Visita institucional a la Fira d'arts SIARTB de Vilamur del 2019/ Albert Lijarcio

L'Ajuntament de Soriguera, l'Associació de Veïns de Vilamur, voluntaris, artistes, entitats i institucions ja preparen l'edició del festival de les arts Terra Roia 2021, abans conegut com a SIARTB. Arreu del Pallars Sobirà es duran a terme exposicions fotogràfiques, xerrades, lectures, representacions teatrals, concerts, una fira multisectorial de creadors i entitats, projeccions i tallers, entre altres propostes culturals i artístiques.

Pla general de diversos visitants del Festival d'arts SIARTB visitant un dels espais expositius, el 16 d'agost de 2019 (Horitzontal).(Foto: Diversos visitants del Festival d'arts SIARTB en un dels espais expositius de l'edició de 2019 /Albert Lijarcio)

Les activitats començaran a finals de juliol i s'allargaran fins el 29 d'agost. La fira multidisciplinària es farà el 19 i 20 d'agost a Vilamur. Després de suspendre l'edició 2020 per les mesures decretades per la covid-19, la d'enguany inclourà més actes i artistes i arribarà a més indrets de la comarca.

Foto arxiu edicions anteriros(Foto d'arxiu d'una edició anterior del Festival Terra Roia de Vilamur/CCPS)

L'art fotogràfic tindrà un paper destacat en aquesta edició, amb nombroses exposicions de col·leccions institucionals (exposició de fotografies estereoscòpiques de Josep Forns d'entre 1920 i 1930, fotografies del fons de Violant i Simorra, entre altres) i una selecció de treballs de fotògrafs locals.

comentaris