01.12.2022 |
Viure als Pirineus

TURISME I NATURA

Un total de 29 empreses del Pallars oferiran 47 activitats relacionades amb la natura i la fauna de la comarca

L'os tindrà un paper protagonista d'algunes de les experiències al ser un tret diferenciador de les muntanyes de la zona

Piroslife 2
Os bru dels Pirineus/Piroslife
Un total de 29 empreses del Pallars oferiran 47 activitats relacionades amb la natura i la fauna de la comarca

Un dels trets diferenciadors de les muntanyes del Pallars Sobirà és la presència de l'os bru. Ara, la Generalitat, a través del projecte Piroslife i el Consorci de Turisme Valls d'Àneu estan tirant endavant un projecte per posar-lo en valor i aprofitar-lo com a dinamitzador turístic i econòmic. Des de fa més d'un any una empresa especialitzada ha analitzat el sector i les seves potencialitats, i s'han creat un total de 47 experiències vinculades amb la natura i la fauna del Pallars. Aquests productes, on l'os tindrà un paper protagonista, els comercialitzaran un total de 29 empreses de les Valls d'Àneu, Vall de Cardós i de la Vall Ferrera. El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles ha explicat que aquest projecte persegueix que '' el Pallars es converteixi en un focus de turisme de fauna i de natura''.

Miralles, ha afirmat que ''seria absurd'' que un territori que té '' coses úniques'' no se ''n'aprofités''. També ha dit que la fauna i la natura ''són els grans desconeguts'' i que moltes vegades la gent no sap on buscar aquestes experiències.

Aquest projecte vol ajudar a crear productes turístics i a comercialitzar-los; uns dèficits que les valls d'Àneu, Vall Cardós i Vall Ferrera tenen actualment.

Aquestes activitats han de servir per afavorir la promoció de la zona on viuen els ossos com un hàbitat natural ben conservat i amb gran atractiu turístic i ambiental. Totes les experiències que s'han creat destaquen per tindre com a referent essencial el paisatge. Tots els productes i experiències que s'han creat milloren la percepció dels residents sobre la reintroducció de noves espècies de fauna, en especial l'os bru, i donen un valor afegit i una singularitat a aquest entorn.

La creació d'aquests productes de turisme responsable han de beneficiar els professionals i els empresaris del sector, i ha de revertir finalment en un millor benestar i una millor qualitat de vida dels habitants de la zona. Entre les activitats proposades hi ha des de caminades per observar la fauna de la zona, per conèixer el rastre de l'os, el cant dels ocells o el món de les papallones.

Un total de 29 empreses del Pallars oferiran 47 activitats relacionades amb la natura i la fauna de la comarca
Comentarios