PALLARS SOBIRÀ

Tor en el punt de mira

Tothom està pendent de Tor. L'èxit d'audiència del programa de Carles Porta ha posat aquest poble, i els seus veïns, en el centre d'atenció mediàtica de manera que avui tot el que passa a Tor avui és notícia. La divisió de les famílies sobre la gestió de la muntanya, els tres assassinats, la regulació de l'accés al poble, els passos fronterers amb Andorra, els projectes turístics i, sobretot, l'interrogant sobre qui va matar Sansa..., s'han convertit en temes d'interès general. A Tor tot s'ha fet massa gran.

Tor no és un parc temàtic
photo_camera Tor no és un parc temàtic.

Una de les conseqüències d'aquest fenomen mediàtic és l'increment de vigilància dels Agents Rurals. Sense anar més lluny, aquest cap de setmana els agents han denunciat sis persones per conduir camp a través, acampar o fer foc sense permís dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu, entorn de la muntanya. Es tracta d'una finca privada en la qual està prohibit fer tot això sense el permís dels propietaris i del mateix parc. A més, el cos fa inspeccions amb helicòpter per controlar la pesca, l'acampada i la circulació motoritzada il·legal, amb l'objectiu de protegir els espais naturals del Pirineu. En les darreres setmanes, l'entorn de Tor ha registrat un augment del nombre de visitants que ha alertat tots els veïns.

tor
Els Agents Rurals han incrementat la vigilància a la muntanya de Tor.

El fenomen del 'true crime'

I ara, per si no n'hi havia prou, el periodista de La Vanguardia, Javier Ricou, publicava aquest dilluns un article en el qual donava a conèixer el fenomen del 'true crime', el tanatoturisme i la moda de visitar escenaris de crims vinculats a pel·lícules i sèries de televisió. Per una cosa o per una altra, Tor està de moda i això preocupa, i molt, als propietaris de la muntanya maleïda. Ricou apuntava que el fenomen del 'true crime' afega Tor.

I mentrestant, a les oficines de les productores de televisió més espavilades, segur que ja hi ha gent que treballa en el que seran els nous capítols de la sèrie televisiva de Tor. La llegenda de Tor sembla no tenir aturador. O és que algú dubta que hi haurà nous capítols?