ENTORN NATURAL

"Tor no és un parc temàtic i els veïns del poble no treballen en un circ"

"Volem evitar que hi hagi manca de respecte, tant a l'entorn natural com als habitants del poble", assegura Josep Maria Aixàs Montanénebot de Josep Montané Baró "Sansa"
Tor no és un parc temàtic
photo_camera Tor ha rebut aquest cap de setmana un gran nombre de visitants encuriosits / @324cat

Des de fa unes setmanes, Tor ha tornat a estar en boca de tothom. La sèrie de TV3 de Carles Porta ha reobert l'interès per la història d'aquest poblet del Pallars Sobirà de només tretze cases on va haver-hi tres morts pel conflicte entre els veïns que es disputaven la propietat de la muntanya. 

Precisament aquest cap de setmana, amb tres dies de festa per a molts catalans, la sèrie "Tor" de 3Cat ha atret molts visitants a Tor i s'ha pogut veure un gran nombre de vehicles tot terreny i motos. Els veïns del poble demanen respecte.

Tor no és un parc temàtic
Tor ha rebut aquest cap de setmana un gran nombre de visitants encuriosits / @324cat

El mateix Carles Porta havia publicat a les seves xarxes socials un vídeo on apareix un dels nebots de Josep Montané Baró, de casa Sansa, on demana als visitants "respecte per un entorn natural paradisíac". Josep Maria Aixàs Montané, nebot de Sansa, ha aventurat que molt probablement aquest estiu seran moltes les persones que acudiran a Tor enduts pel morbo o la curiositat. "Tor no és un parc temàtic i els veïns del poble no treballen en un circ", ha proclamat categòric. Aixàs ha afegit que "volem evitar que hi hagi manca de respecte, tant a l'entorn natural com als habitants del poble". No ha calgut esperar a l'estiu.

El director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Marc Garriga, també ha volgut sortir al pas d'aquesta falera per visitar el petit poble del Pallars Sobirà i ha afirmat, a través de les xarxes socials, que "de la Muntanya de Tor el més espectacular és el seu paisatge, cert, i molts mes valors naturals i culturals. Per això forma part del Parc Natural de l'Alt Pirineu i de la Xarxa Natura 2000, una garantia de conservació per a les generacions actuals i futures".