21.10.2021 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

Territori implantarà barreres antiallaus a la C-28, a Alt Àneu

L'execució de les obres tindrà un pressupost estimat en 300.000 euros
Pla general del cartell que indica que el port de la Bonaigua segueix tancat per perill d'allaus. Imatge del 29 de gener del 2019. (horitzontal)
Cartell que indica que el port de la Bonaigua segueix tancat per perill d'allaus/Marta Lluvich
Territori implantarà barreres antiallaus a la C-28, a Alt Àneu

El Departament de Territori i Sostenibilitat té en licitació la redacció del projecte constructiu que definirà les actuacions necessàries per a la implantació de barreres antiallaus a la C-28 (Port de la Bonaigua) a Alt Àneu, al Pallars Sobirà. La redacció del projecte es licita per un import de 38.000 euros i un termini de cinc mesos. Es preveu que aquesta actuació de seguretat viària comporti una inversió de 300.000 euros. L'actuació s'emmarca en els treballs per afavorir la mobilitat i la seguretat viària en la carretera que comunica la Val d'Aran i el Pallars Sobirà.

L'actuació que ara s'impulsa correspon a la col·locació de barreres antiallaus a la part baixa del talús del marge esquerre de la carretera, en un tram d'uns 100 metres de longitud, a l'entorn del quilòmetre 53,5. El projecte definirà i valorarà el tipus de barreres a instal·lar, alhora que els treballs previs necessaris per la seva implantació.

Mapa de l'indret objecte d'estudi per posar antiallaus. (horitzontal)

La carretera C-28, eix de comunicació entre la Val d'Aran i el Pallars Sobirà, passant pel Port de la Bonaigua, és objecte d'actuacions continuades per a la seva protecció contra allaus, per tal de facilitar la mobilitat. Així, l'any passat van finalitzar les obres d'implantació de barreres paraallaus a la zona del Cap de Comials, que incideix sobre un tram de la carretera C-28 també al terme municipal d'Alt Àneu, amb una inversió de 3,5 MEUR.

Territori implantarà barreres antiallaus a la C-28, a Alt Àneu
Comentarios