MOBILITAT

Territori adapta els horaris del transport perquè els joves de les valls d'Àneu puguin arribar a l'hora a classe

Un canvi en el servei d'autobusos feia que els alumnes de batxillerat i cicles arribessin cada dia un quart d'hora tard
Joves Valls d'Àneu
photo_camera Joves d'Esterri d'Àneu que van a l'institut a Sort a la parada de l'Alsina Graells / Marta Lluvich

Els joves de les valls d'Àneu que cursen batxillerat o cicles formatius a l'institut Hug Roger III de Sort podran arribar puntuals a classe a partir de dilluns. La solució ha passat per avançar 15 minuts la sortida de l'expedició diària entre València d'Àneu i la Pobla de Segur. La modificació estarà operativa a partir del dilluns dia 15. Una quinzena de joves van denunciar aquesta setmana, a través de l'ACN, que arribaven cada dia tard a l'institut pel canvi en el servei de transport que utilitzaven. Fins ara la línia que feien servir es coordinava des del Consell Comarcal i des del 8 de gener la gestió la fa directament Territori.

Joves Valls d'Àneu
Joves d'Esterri d'Àneu que van a l'institut a Sort a la parada de l'Alsina Graells / Marta Lluvich

Fins ara el bus que prestava el servei recollia als joves a Esterri d'Àneu a les 8 hores i només parava a Escaló a recollir els alumnes de l'institut de Sort. D'altra banda, el autocar de l'Alsina Graells sortia 20 minuts més tard, a les 8:20h i feia parada a tots els pobles, donat que es tracta d'una línia regular.

Després de 25 anys fent aquesta línia pels alumnes d'Esterri d'Àneu, però, els prestadors del servei l'han deixat de realitzar i és l'Alsina Graells l'empresa que a partir d'aquest any cobreix aquesta ruta.

Així, amb la modificació horària el bus sortirà a les 8 del matí. Els Serveis Territorials de Transport també han informat que s'ha incorporat una sortida de Sort fins a Esterri d'Àneu, a les 16:15 h, que permetrà el retorn dels joves en acabar les classes.