LITERATURA INFANTIL

Sort serà la seu dels Premis Internacionals Judith Durano de Literatura Infantil sobre el Càncer

Judith Durano va morir de càncer aquest mes d'agost de  i va deixar com a llegat l’ 'Associació Judith Durango de Literatura Infantil sobre el càncer', que té per objectiu promoure el coneixement de la malaltia entre els nens, nenes i adolescents mitjançant la literatura.

Associació Judit Durango Sort
photo_camera Presentació de l'Associació Judit Durango a Sort /sort.cat

L’Associació Judith Durano de Literatura Infantil sobre el Càncer ha anunciat que la capital del Pallars Sobirà serà la seu dels Premis Internacionals Judith Durano de Literatura Infantil sobre el Càncer que es convocaran a partir de l’any vinent. Aquests premis són unes de les primeres activitats que posarà en marxa aquesta associació sense ànim de lucre que es va crear ara fa poc més de tres mesos, el 23 d’abril de 2021.

L’anunci s’ha fet en el transcurs d’un acte al Castell dels Comtes de Pallars de Sort, en el qual s’han presentat l’Associació i l’edició en català del llibre El desig d’Olívia, escrit per la traductora, periodista i comunicadora sortenca, Judith Durano Juanmartí, i la seva filla de nou anys, Carla.

La regidora i 1a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sort, Adelaida Aytés, ha destacat l’èxit de convocatòria de l’acte de presentació del llibre El desig d’Olívia: «Els veïns de Sort han ret també el seu homenatge a una dona, mare i professional, que sempre ha mantingut un vincle molt especial amb el seu lloc de naixement i a qui agraïm que hagi pensat en involucrar-nos de forma directa en el seu llegat a través de les activitats de l’Associació Judith Durano».

D’altra banda, l’actual presidenta d’aquesta entitat, Ana Moreno, ha destacat que «la fundació de l’associació va anar acompanyada de la petició per part de la Judith de crear aquests premis internacionals que ajudin a promoure la literatura infantil il·lustrada com a eina d’acompanyament de les famílies que estan en un procés de gestionar la malaltia del càncer. A més, els estatuts es va incloure que Sort fos el lloc escollit per fer la presentació dels premis. La presentació d’avui és un reconeixement a l’esforç, la lluita i la professionalitat de la Judith».

El desig d’Olívia és un llibre il·lustrat infantil que neix amb la voluntat d’explicar la la malaltia del càncer als més petits i ajudar a tota la família a afrontar noves rutines i emocions. La història personal de la Judith i el llibre El desig d’Olívia ha inspirat la creació d’una associació sense ànim de lucre per continuar amb el seu llegat.

Judith Durano va morir de càncer el dia 3 d’agost de 2021 i va deixar com a llegat l’Associació Judith Durano de Literatura Infantil sobre el Càncer, que té per objectiu promoure el coneixement de la malaltia del càncer entre els nens, nenes i adolescents mitjançant la literatura, així com facilitar el suport i l’acompanyament de les persones malaltes i del seu entorn més immediat (amics, familiars, fills i cuidadors) durant aquest procés.

comentaris