HABITATGE

Sort participa en el concurs de l’INCASÒL per adquirir blocs d’habitatges de grans tenidors

De l’edifici del barri de la Solana en podrien sortir una trentena d’habitatges i la seva finalització ajudaria a millorar l’entorn
Sort Edifici barri de la Solana
photo_camera Edifici en construcció al barri de la Solana a Sort / sort.cat

El departament de Territori, mitjançant l’INCASÒL, va convocar un concurs per adquirir blocs d’habitatges plurifamiliars en construcció o totalment edificats en mans de grans tenidors amb l’objectiu de mobilitzar el parc d’habitatges buits i fomentar la rehabilitació urbana. Una iniciativa a nivell de Catalunya que pot ajudar en la cerca de solucions davant la falta d’oferta d’habitatges.

Incasòl ha rebut un total de 79 propostes, d’entre les quals només Sort ha estat l’únic municipi de l’Alt Pirineu i Aran que ho ha sol·licitat. Així s’explica un comunicat del passat dilluns el departament de Territori de la Generalitat.

Les propostes han passat un primer procés de revisió per veure quines complien amb els requisits especificats en el concurs per ser destinats a lloguer assequible. De totes elles, 30 s’han considerat aptes i sumen un total de 891 habitatges que s’ubiquen en 20 blocs de pisos acabats i 10 més amb les obres aturades. Els pisos tenen entre 40 i 90 metres quadrats de superfície útil.

Sort Edifici barri de la Solana
Edifici en construcció al barri de la Solana a Sort / sort.cat

Sort s'acull al concurs de l'INCASÒL

Els blocs estan situats en 18 dels municipis d’arreu del territori català on s’ha detectat que hi ha una alta demanda residencial i escassetat d’oportunitats de lloguer amb algun tipus de protecció. Aquests municipis són: Balaguer, Barberà del Vallès, Barcelona, Bellpuig, El Vendrell, Girona, L’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Montmeló, Olot, Palafrugell, Reus, Sabadell, Santa Coloma de Farners, Sant Fruitós de Bages, Sort, Tarragona i Tàrrega.

D’aquesta manera l’ajuntament de Sort compleix el que el grup a govern, Sumem, van proclamar durant la campanya: el seu compromís de treballar per posar solucions a la falta d’habitatge, tant al municipi com a la comarca, mirant de desencallar projectes aturats. Aquest és un dels compromisos que Sumem va entomar, conscient de que l’oferta d’habitatge és una necessitat social i necessària com a element relacionat amb l’assentament de població estable, i en especial del jovent, per tal de generar activitat econòmica i obrir oportunitats.

En el cas de Sort, l’edifici en qüestió es el del barri de la Solana del que podrien sortir una trentena d’habitatges, a més, la seva finalització ajudaria a dignificar i millorar l’entorn de la Solana aprofitant també les futures obres a la zona del parc ja compromeses per l’Ajuntament.