FIRES I MERCATS

Sort atrau una gentada a la 15a Mostra de l'Ovella Xisqueta de la Fira de Tardor

Sort ha celebrat la 15a Mostra d’Ovella Xisqueta, el 6è Concurs Morfològic Nacional d’Ovella Xisqueta i l'11è Concurs del Ganxo amb demostració de costums tradicionals de pasturatge.
Fira Sort 2021 1
photo_camera Fira Sort 2021 1

Aquest dissbate i diumenge, 6 i 7 de novembre, s'ha celebrat a Sort la tradicional Fira de Tardor on s'ha pogut gaudir d’activitats per a tota la família, concerts, fira gastronòmica, concursos, activitats culturals i molt més.

Enguany ha tornat la 6ena edició del Concurs Morfològic, la 16ena Mostra d’Ovella Xisqueta, i el tradicional Concurs de Gantxo amb la seva 11ena edició.

Programa d’Activitats de Fira de Tardor 2021

Fira Sort 2021 2(Foto: Paradetes de la Fira de Tardor de Sort al llarg de l'Avinguda Comtes del Pallars / sort.cat)

Dissabte 6 de novembre

10:30 h. Ballada Popular de Sardanes organitzada per l’Associació de Sardanistes de Sort. Espai Gastrofira. Terraplè (davant estació autobusos)

12.00 La Gran Festa. La Cia Encara Farem Salat ens conviden a ballar cançons de creació pròpia i versions populars  Música en directe per tota la família. Espai Gastrofira. Terraplè (davant estació autobusos)

13:00 h Sessió Musical Sound System Black Foots ReggaeEspai Gastrofira. Terraplè (davant estació autobusos)

15:30 h Lo Bibliocarretó. Contes de muntanya per petits i grans a càrrec de Sara Sareta. Espai Gastrofira.

16:30 h La contribució de l’ovella Xisqueta en la investigació arqueològica sobre la ramaderia antiga. Xerrada Col·loqui a càrrec de: Ariadna Nieto Espinet (investigadora del GIP-Universitat de Lleida), Silvia Valenzuela Lamas (investigadora del IMF-CSDIC)I Gerard Cardona Fortuny (ramader de Xisqueta de Casa Ricou, Rivert.) Espai Carpa Fira: Plaça Caterina Albert

18:00 h 11è Concurs de Ratafia del Pallars. Dinamitzat per Lo Pau de Pons. Organitza: Fundació Casanovas-SansaEspai Carpa Fira (Plaça Caterina Albert)

19:00 h Espectacle Homenaje de la Cia. Diciembre. Organitza Ajuntament de Sort/ Pobles de CircEspai Teatre els Til·lers de Sort. Espectacle gratuït. Reserva la teva entrada aqui

20:00 h Cançons Populars i de Taverna. Concert de la mà de Julivert. Espai GastroFira Terraplè (davant estació autobusos)

Fira Sort 2021 3(Foto: Paradetes de la Fira de Tardor de Sort al llarg de l'Avinguda Comtes del Pallars / sort.cat)

Diumenge 7 de novembre

11.00 h 15a Mostra d’Ovella Xisqueta 6è Concurs Morfològic Nacional d’Ovella Xisqueta i 11è Concurs del Ganxo amb demostració de costums tradicionals de pasturatge. Organitza: Associació Catalana de Criadors d’Oví de Raça Xisqueta (ACOXI). Espai Ovella Xisqueta al Parc del Riuet 

12.00 h Espectacle Pelat. Artesania, moviment, poesia i equilibri. A càrrec de Joan Català. Espai: Plaça Major.

13.30 h  Sound System Black Foots ReggaeEspai Gastrofira: Terraplè (davant estació autobusos).

15.30 h Lo Bibliocarretó. Avui Contes d’animals per petits i grans a càrrec de Sara SaretaEspai Gastrofira:  Terraplè (davant estació autobusos).

17.00 h Batucada de la mà de Tun-Tu-Ka. Espai Fira.

Durant tota la Fira

  • Esmorzars i aperitius de fira amb Ovella Xisqueta i productes KM0 als bars, restaurants i comerços del municipi durant tot el cap de setmana.
  • El dissabte, botigues obertes al Centre Comercial Històric del Carrer Major.
  • Espai Actiu i Lúdic SkiPallars a l’entrada del Parc del Riuet per l’Av. Diputació.
  • Espai Gastrofira amb food trucks del Pallars i Cerveses Artesanes.

comentaris