ESPORT I NATURA

El sector del turisme actiu i d'esports d'aventura de l'Alt Pirineu preveu incrementar enguany la seva activitat

El ràfting, que amplia de 15 a 50 els quilòmetres navegables ininterromputs a la Noguera Pallaresa, és l'activitat més demandada.

Inici temporada de ràfting a Llavorsí
photo_camera Diverses embarcacions de ràfting es preparen per entrar al riu Noguera Pallaresa, a Llavorsí/Albert Lijarcio

El sector del turisme actiu i d'esports d'aventura de la demarcació de l'Alt Pirineu confia en poder incrementar la seva activitat i serveis en un 5% respecte de l'any passat. El ràfting continua sent el "producte estrella" de la cinquantena d'activitats que ofereixen les 228 empreses d'aquest àmbit, amb una demanda de 187.360 serveis el 2018, un 10,7 per cent més que la temporada anterior. Es preveu que l'activitat de ràfting augmenti encara més, tenint en compte que aquesta primavera es podrà començar a practicar de forma ininterrompuda en un tram de 50 quilòmetres del riu Noguera Pallaresa.

Temporada ràfting Llavorsí

(Imatge de l'acte de presentació, a Llavorsí, de la temporada de ràfting)

El pas situat al salt de l'Hostalet, en funcionament en fase de proves, permet fer ràfting i caiac des de Llavorsí (Pallars Sobirà) fins a la zona de la Figuereta de la Pobla de Segur (Pallars Jussà), el que significa passar de 15 a 50 quilòmetres de tram navegable de forma ininterrompuda. D'aquesta manera, es podran oferir baixades pel Noguera Pallaresa durant diversos dies consecutius i combinar l'activitat amb estades en establiments situats a les proximitats del riu. En aquest sentit, el president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, ha explicat que a finals de l'estiu s'executarà una segona actuació a Sossís per tal de perllongar el recorregut en sis quilòmetres més aigües avall, fins a l'embassament de Sant Antoni, a Tremp.

Mentre, el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isús, també ha destacat la importància de la intervenció que s'ha dut a terme al riu per millorar la seva navegabilitat. A més, ha posat en relleu el treball conjunt que es duu a terme entre les institucions i les empreses del sector del turisme actiu i d'esports d'aventura i ha dit que el turisme és cabdal per a la comarca. "Els grans capitals tenen la necessitat de sortir i respirar", ha afirmat. 

A aquesta intervenció executada al riu, a la qual s'hi han invertit uns 280.000 euros, cal sumar-li el fet que Sort i la Seu d'Urgell acolliran aquest estiu el Mundial de Piragüisme d'Aigües Braves i l'interès creixent per la pràctica del senderisme i el 'trekking', activitats que durant el 2018 van registrar una demanda de 149.773 serveis contractats. Per darrere, es va situar la BTT, amb un augment d'un 5 per cent respecte al 2017 i una xifra global de 108.885 serveis, i el descens de barrancs, amb 106.584.

comentaris
Més a Pallars Sobirà