COMERÇ

Rialp reparteix 50 euros a cada família del municipi per comprar a les botigues locals

El ple municipal també va aprovar la instal·lació de plaques solars a la coberta del nou pavelló poliesportiu de fusta
Rialp poble
photo_camera L'Ajuntament de Rialp vol donar suport al comerç local/ Rialp Turisme

L’Ajuntament de Rialp (Pallars Sobirà) ha aprovat concedir un ajut directe de cinquanta euros a totes i cadascuna de les 300 famílies empadronades al municipi. Aquests cinquanta euros hauran de ser utilitzats únicament per a la compra de productes en els establiments comercials del municipi. Amb aquesta mesura l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, vol donar suport al comerç local en un context de greu crisi, motivada per la pandèmia de la covid-19.

Gerard Sabarich, alcalde de Rialp(Foto: Gerard Sabarich, alcalde de Rialp)

La mesura, que es va aprovar per unanimitat en l'últim ple municipal, celebrat el passat 30 de novembre, preveu una partida econòmica de 15.000 euros que es distribuirà en cinc vals de deu euros per família. Aquests vals es podran bescanviar per articles als comerços del municipi fins a començament d'estiu. Més endavant, l’ajuntament reemborsarà els diners a les botigues.

Ple ajuntament de Rialp

Pressupost municipal

La mateixa sessió plenària de l'Ajuntament de Rialp també va aprovar el pressupost municipal per al 2021, que ascendeix a 1,8 milions d’euros. En el capítol d'inversions, els comptes municipals inclouen la instal·lació de plaques solars a la coberta del nou pavelló poliesportiu de fusta. Aquesta actuació compta amb una aportació econòmica de 300.000 euros per part del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC).

Coberta pavelló Rialp

(Foto: Construcció de la coberta de la pista esportiva de Rialp, a càrrec de l'empresa local Sebastia)

Pavelló poliesportiu

El nou pavelló poliesportiu de fusta es troba pròxim al curs de la Noguera Pallaresa, de manera que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre va permetre aixecar-hi una coberta però no fer-hi un tancament total per adaptar-se a la normativa d’inundabilitat, que no permet la construcció d'edificis que obstaculitzin el cabal en cas d'una riuada.