El retorn d’Hug Roger III a Olp

Centenars de persones reviuen el retorn d’Hug Roger III, el senyor de les muntanyes que perseguia el somni d’un estat pirinenc

El retorn d'Hug Roger Foto Jep de Moner
photo_camera El retorn d'Hug Roger. Foto: Jep de Moner

Les Festes del Setge d’Olp han tornat aquest estiu per diverses poblacions del Pallars. “El retorn d’Hug Roger III”, espectacle organitzat per l’Ajuntament de Sort i l’Associació de Veïns d’Olp, va aplegar dilluns a Olp més de tres-centes persones, després de passar per Tremp, Llavorsí i Rialp i finalitzar l’endemà a Peramea. Enguany fa deu anys que el grup de teatre El Setge d’Olp, escenifica la història dels nou dies de setge de 1485.

Des de Xàtiva on està empresonat, Hug Roger III gira la mirada cap al Pallars i amb una espurna de tendresa que encara li queda, agraeix la tenacitat de la gent d’Olp que tant va patir en la guerra del Pallars. Quants paral·lelismes, sospira, entre aquella guerra del Pallars del 1484 i la guerra civil del 1936… i quants paral·lelismes aquest any entre la seva lluita per la llibertat de Catalunya contra la monarquia d’Espanya i els nobles afins, per continuar amb la lluita per la llibertat del Pallars i els moments històrics en què ens trobem aquest 2017, a les portes del referèndum de l’1 d’octubre.

Després de l’èxit del musical Hug Roger supestar de l’any passat, enguany l’espectaclee també té parts musicals, parts còmiques i una nova escenografia molt interessant. I, com sempre, 10 actors pallaresos totalment immersos dins el seu paper, amb una interpretació molt digna i que ho donen tot.