09.12.2022 |
Viure als Pirineus

GASTRONOMIA

El Fogony de Sort, 14 anys amb estrella Michelin

El restaurant pallarès es mantè com l’establiment de referència gastronòmica a tot l’Alt Pirineu, essent l’únic del nostre territori que disposa actualment d’aquest prestigiós reconeixement.

Fogony
Imatge de l’equip del restaurant Fogony de Sort, format per la família de Zaraida Cotonat i José Antonio Rodríguez/Fogony
El Fogony de Sort, 14 anys amb estrella Michelin

El repartiment d’Estrelles Michelin per al 2019, que ha tingut lloc aquest dimecres a Lisboa, ha mantingut per catorzè any consecutiu la distinció al restaurant Fogony, de Sort. El restaurant pallarès es mantè així com l’establiment de referència gastronòmica a tot l’Alt Pirineu, essent l’únic del nostre territori que disposa actualment d’aquest prestigiós reconeixement.

El Fogony, un resultat excepcional amb productes de quilòmetre zero

L’equip del Fogony és format per Zaraida Cotonat com a xef als fogons, José Antonio Rodríguez a la sala i el seu fill Pep Rodríguez, sortit de l’escola d’hostaleria. El resultat és excepcionali, en bona part gràcies a l’acurada selecció dels ingredients, molt sovint produïts per ells mateixos. L’afinitat amb el moviment Slow Food s’ha concretat amb la creació d’un menú Km0, que conjuga la qualitat dels plats clàssics a preus força ajustats. Són especialment recomanables els canalons de pollastre de la Torre d’Erbull, beixamel i ametlles d’Àger o amb una crema de patata de Llessui, ou ecològic i oli de tòfona natural. Els segons passen per les espatlletes de conill confitades i dos alliolis, o bé amb el braó de xai ecològic, formatge de la Peça d’Altron i codonyat de la casa, per acabar amb un bon flam d’ou ecològic, llet de Sort, préssec i nata.

fogony_2018_3_1284x850_q75_cropped 2

A Catalunya, tres nous restaurants amb 'Estrella'

En aquesta edició del 2019, a Catalunya només hi ha tres restaurants nous a la prestigiosa llista d’estrellats: La Barra de Carles Abellan, a Barcelona; l’Oria, de Martin Berasategui, també a Barcelona, i el Terra, de Paco Pérez, a s’Agaró, que aconsegueixen entrar per primera vegada a la guia francesa amb una estrella. La guia ha premiat enguany amb dues estrelles el restaurant de València Ricard Camarena i El Molino de Urdániz, a Urdaitz (Navarra), i ha mantingut les dues estrelles que els germans Sergio i Javier Torres tenien al Dos Cielos –que van tancar– i que ara han rebut per el seu nou establiment, el Cocina Hermanos Torres.

Dani García ha sigut el màxim guardonat de la nova 'Guia Michelin'

El cuiner malagueny Dani García ha sigut el màxim guardonat de la nova 'Guia Michelin', la del 2019, amb tres estrelles. A la gala, que s'ha celebrat aquest dimecres. el xef ha aconseguit la màxima distinció pel restaurant homònim, situat a Marbella.Tot i que l’empresa Michelin assegura que no revela mai els resultats fins a la mateixa gala, dies abans hi havia cuiners que sospitaven que enguany la màxima distinció –les tres estrelles– seria per a Andalusia. Així ho creia el cuiner de l’Àbac de Barcelona, Jordi Cruz: “Durant dos anys seguits, Michelin ha premiat Barcelona amb les tres estrelles; el 2016 van ser per al Lasarte, de Martín Berasategui, i després, l’any passat, per a l’Àbac”. Així que “aquest any no toca a Catalunya”, opinava dos dies abans de la gala.

El Fogony de Sort, 14 anys amb estrella Michelin
Comentarios