EMERGÈNCIES

Reprenen la recerca de la jove parella desapareguda al Parc Nacional d'Aiguestortes ampliant la zona

Dimarts es va pentinar per terra i aire l'àrea entre els refugis de Colomers i Amitges
Un dels efectius que participa en la cerca de la parella desapareguda al Parc Nacional d'Aigüestortes, el 29 de setembre del 2020. (Horitzontal)
photo_camera Un dels efectius que participa en la cerca de la parella desapareguda al Parc Nacional d'Aigüestortes/Bombers

Els equips d'emergències han reprès aquest dimecres al matí la recerca d'una parella de 27 anys al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Dimarts es va pentinar per terra i aire l'àrea entre els refugis de Colomers i Mitges, i la previsió ara és ampliar la zona de recerca. L'avís de la desaparició el va donar la família dels joves després de no tenir-ne notícies des del divendres 25. Havien d'arribar a casa el dia 27. El vehicle dels joves s'ha localitzat al poble d'Espot (Pallars Sobirà). Treballen en el dispositiu els Bombers, els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil, els Agents Rurals i els Pompiers d'Aran.

Dilluns, es va intentar reconstruir la ruta que els joves haurien seguit pels diferents refugis de muntanya de la zona. Així, es va acotar una àrea de 1.500 hectàrees entre Colomèrs, el darrer lloc on van ser vistos el 25 de setembre, i Espot, que és l'indret on la parella havia deixat el vehicle. Aquest dimarts, el desplegament s'ha ampliat i s'ha instal·lat un centre de control a l'heliport de Vielha per coordinar tots els recursos.

La zona de recerca, molt extensa, s'ha dividit en cinc sectors. Segons els Bombers, la neu dificulta les tasques de les dotacions terrestres i s'han incorporat eines de recerca habitualment utilitzades en allaus.

comentaris