26.06.2022 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

S'obre un pas alternatiu a la C-13, al Pallars Sobirà, després de 40 hores tallada

No hi ha data prevista per reobrir totalment la C-13 i poden passar setmanes fins que la circulació es normalitzi.
Pas alternatiu
Obert el pas alternatiu a la C-13/Josep Vidal Bringué
S'obre un pas alternatiu a la C-13, al Pallars Sobirà, després de 40 hores tallada

La C-13 s'ha reobert a les 14'30h d'aquest diumenge amb un pas alternatiu, després de 40 hores tallada. El conseller de Territori, Damià Calvet, en una entrevista a "El suplement", de Catalunya Ràdio, ha explicat que no hi ha data prevista per reobrir totalment la C-13 i que poden passar setmanes fins que la circulació es normalitzi.

Calvet ha avançat també que s'estan estudiant solucions més definitives com alguna 'visera' o galeria en alguns dels punts més compromesos de la C-13, "però això ja estaríem parlant de mesos".

Conseller Calvet: "Demano disculpes a les persones del país"

"L'esllavissada ha estat un accident, però he de demanar disculpes a les persones del país que ara han de fer un tomb perquè no hi ha alternativa a la C-13", ha manifestat el conseller de Territori i Sostenibilitat. "Hem actuat d'emergència i ho hem fet ràpid i bé. El que hem de fer és reforçar encara més el manteniment de la carretera", ha reconegut Calvet.

Pere Ticó: "Nosaltres aquí hi vivim tot l'any. No només durant el cap de setmana"

L'accés a l'estació d'esquí de Port Ainé ha estat garantida, però els conductors han hagut de fer una volta de més tres hores a través de l'Alta Ribagorça i la Val d'Aran per anar a les valls d'Àneu, de Cardós i Ferrera (on hi ha les estacions d'esquí d'Espot, Tavascan i Virós Vallferrera). Els viatgers han hagut de fer una ruta que travessa el Coll de la Creu de Perves, el túnel de Vielha i el Port de la Bonaigua per arribar a Esterri d'Àneu.

El sector turístic del Pallars Sobirà tem greus pèrdues econòmiques per un cap de setmana perdut en plena campanya nadalenca. "El 80% de la comarca viu del turisme. Això ens fa molt mal", ha afirmat l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Pere Ticó, als micròfons de Rac1. "Hem d'exigir aquestes inversions. El manteniment de carreteres s'està fent, però no acompanyat d'inversions", ha sentenciat Ticó, que també ha lamentat que alguns només facin esment als problemes per accedir a les estacions d'esquí. "Nosaltres aquí hi vivim tot l'any. No només durant el cap de setmana", ha assenyalat l'alcalde d'Esterri.

S'obre un pas alternatiu a la C-13, al Pallars Sobirà, després de 40 hores tallada
Comentarios