28.01.2022 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

Pere Ticó exigeix la construcció del Túnel de la Bonaigua

L'alcalde d'Esterri d'Àneu diu que el manteniment de carreteres s'està fent, però no va acompanyat de les necessàries 'inversions.
Pere Ticó
Pere Ticó, alcalde d'Esterri d'Àneu/facebook
Pere Ticó exigeix la construcció del Túnel de la Bonaigua

L’alcalde d’Esterri Àneu, Pere Ticó, ha exigit més inversions en infraestructures i la construcció del Túnel de la Bonaigua. Així ho ha manifestat aquest matí a RAC1, arran de l'esllavissada de roques i el tall a la C-13, entre Rialp i Llavorsí, al Pallars Sobirà, que ha durat 40 hores. "Hem d'exigir aquestes inversions, el manteniment de carreteres s'està fent, però no va acompanyat d'inversions", ha sentenciat PereTicó.

L'alcalde d'Esterri d'Àneu també ha lamentat que alguns només facin esment als problemes per accedir a les estacions d'esquí. "Nosaltres aquí hi vivim tot l'any. No només durant el cap de setmana", ha assenyalat Pere Ticó.

La C-13 entre Rialp i Llavorsí, al Pallars Sobirà, s'ha reobert aquest diumenge a les 14.30 hores després de més de 42 hores de tall a causa d'una esllavissada de roques i l'ensorrament de part d'un talús. A la zona de l'esfondrament, al quilòmetre 141,5, s'ha habilitat un carril amb pas alternatiu i una regulació que es farà amb operaris senyalistes durant el dia –per fer la circulació el més àgil possible- i amb semàfors durant la nit.

C13 Tallada 2

(Foto: ACN-Anna Berga)

Els vehicles ja han començat a passar en ambdós sentits i han trencat així un cap de setmana "d'aïllament" pel sud de les valls d'Àneu, de Cardós i de Ferrera. "Obert ja el pas alternatiu a la C-13. Els conductors poden accedir a la zona sabent que el pas de vehicles s'alternarà en les dues direccions. Agrair un cop més la feina feta des del parc de carreteres d'Esterri, dels Mossos i de la resta de funcionaris i operaris implicats!", ha piulat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

En les propers dies els operaris continuaran treballant per reforçar el talús amb més ancoratges i malles de seguretat, i per tornar a habilitar dos carrils de circulació en aquest punt de la C-13. Calvet ha avançat que ja s'estan estudiant "solucions més definitives" com alguna 'visera' o galeria en alguns dels indrets més compromesos de la C-13. "Però això ja estaríem parlant de mesos", ha reconegut el conseller en declaracions a Catalunya Ràdio. "L'esllavissada ha estat un accident, però he de demanar disculpes a les persones del país que han hagut de fer un tomb perquè no hi ha alternativa a la C-13", ha manifestat el titular de Territori i Sostenibilitat. "Hem actuat d'emergència i ho hem fet ràpid i bé. El que hem de fer és reforçar encara més el manteniment de la carretera", ha reblat Calvet.

Pere Ticó exigeix la construcció del Túnel de la Bonaigua
Comentarios