PEDRA SECA

Reconstrueixen la pleta d'ovelles de les Bordes de Lapre amb la tècnica de la pedra seca

Dijous a la tarda va tenir lloc una interessant conferència, a càrrec del Joan M. Vives, sobre ramaderia i pedra seca.
Reconstrucció Bordes de Lapre
photo_camera Reconstrueixen la pleta d'ovelles de les Bordes de Lapre amb la tècnica de la pedra seca / @pnaltpirineu

Un grup de fins a 7 persones van participar a Isil, en el marc del cicle Fem Pleta, a la jornada de reconstrucció de la Pleta d'ovelles de les Bordes de Lapre, mitjançant la tècnica de la pedra seca. Les Bordes de Lapre estan situades en un petit replà suspès sobre la capçalera de les Valls d'Àneu.

Reconstrucció Bordes de Lapre 2
Reconstrueixen la pleta d'ovelles de les Bordes de Lapre amb la tècnica de la pedra seca / @pnaltpirineu

El dijous a la tarda, es va complementar l'activitat amb una interessant conferència sobre ramaderia i pedra seca, a la Casa de l'Ós Bru d'Isil, a càrrec del Joan M. Vives. Tanmateix, el divendres a les 13 h, estava prevista una demostració i tancament d'ovelles a la pleta que finalment no es va poder du a terme.

El perfil

Joan M. Vives Teixidó (Ripoll, 1957). Membre de la UEC de Gràcia, del CE Catalunya i del Comitè dels 100 Cims de la FEEC. Instructor voluntari d’excursionisme i tècnic de senders. Coneix en profunditat les muntanyes d’Osona, del Ripollès i de la Cerdanya, sense oblidar les altres serralades catalanes. Va per la muntanya a peu, corrent, en bicicleta o amb esquís. És autor de set llibres i de més d’un centenar d’articles de temàtica excursionista, BTT i pedra seca.