ELECCIONS MUNICIPALS

Raimon Monterde: ''A Sort s'ha demostrat que la gent fuig de projectes partidistes"

El guanyador de les municipals, partidari de parlar amb totes les formacions però no d'estendre'ls la mà per entrar al govern

El cap de llista de Som Poble, Raimon Monterde. imatge del 28 de maig del 2019. (horitzontal)
photo_camera El cap de llista de Som Poble, Raimon Monterde, a la llera del Noguera Pallaresa, a Sort/Marta Lluvich

El cap de llista de Som Poble, Raimon Monterde, ha dit que "la gent fuig de projectes partidistes" en les eleccions municipals i ha afegit que a Sort ha quedat demostrat que els veïns voten la llista amb "la gent més adequada" per treballar pel municipi.

Som Poble va aconseguir 5 regidors, enfront dels 3 de Fem municipi-ERC, els 2 de Junts per Sort i el de Compromís per Sort-PSC. Monterde ha reconegut que hi ha diferents opcions per governar els pròxims 4 anys i s'ha mostrat disposat a "dialogar" amb totes les formacions però no a "estendre la mà" a tothom per entrar al govern municipal. El cap de llista de Som Poble no descarta cap escenari però entre governar amb minoria o aconseguir un acord estable pels 4 anys es decanta per aquesta opció a l'espera de reunir-se amb tots els membres de la formació.

Amb els resultats que han sortit de les urnes el més lògic semblaria que Monterde fos alcalde els 4 anys vinents però reconeix que si la resta de partits s'uneixen, poden deixar la formació que lidera a l'oposició.

Monterde ha assegurat que "aquestes eleccions al conjunt d'agrupacions d'electors del Pallars Sobirà els han donat 4 consellers comarcals. Això fa que siguin claus al Consell Comarcal del Pallars Sobirà". El cap de llista de 'Som Poble' no descarta tampoc que Fem Municipi i Junts puguin pactar i els deixin a l'oposició. "Ara hi ha tots els escenaris oberts" ha dit. Fem Municipi-ERC n'han aconseguit 8 i Junts per Catalunya 7. 

El cap de llista de Som Poble ha reconegut que en l'àmbit comarcal manca un programa que determini la línia a seguir per aquesta legislatura. Disposar d'un programa comarcal pels 4 anys vinents "és la clau per tirar endavant la comarca", ha reconegut Monterde.