MUNICIPIS

Raimon Monterde s'acomiada en un ple extraordinari i assenyala Baldo Farré com a relleu a l'alcaldia de Sort

El ple d’investidura del nou alcalde serà d’aquí a 10 dies i JxCat s'incorporarà al nou govern municipal
Pla mig de l'alcalde de Sort, Raimon Monterde que ha presentat la renúncia al càrrec el 4 de maig del 2021, acompanyat de Baldo Farré, qui exercirà d'alcalde en funcions, fins el nomenament del nou alcalde.
photo_camera Raimon Monterde i Baldo Farré a la porta de l'ajuntament de Sort / Marta Lluvich

L’alcalde de Sort, Raimon Monterde (Som Poble), va presentar, aquest dimarts al vespre, la seua renúncia en un ple extraordinari. Monterde va assenyalar l'actual tinent d'alcalde, Baldo Farré, com "la persona més indicada" per a liderar el consistori durant els propers dos anys. A la sessió plenària, el primer tinent d’alcalde, Baldo Farré, va assumir l’alcaldia en funcions.

Raimon Monterde va recordar que deixa el càrrec “per motius personals i professionals” que res tenen a veure amb l'activitat municipal ni pública i va agrair als seus 11 edils que “en moments complicats hi ha hagut un suport que ha fet que algunes iniciatives tiressin endavant”.

El portaveu de Som Poble, Baldo Farré,  va dir emocionat que “podem estar molt contents del treball realitzat”. Maleni Barbero (ERC) i José Antonio Manrique (PSC) van criticar haver conegut la renúncia de l'alcalde per les xarxes socials i Raimon Monterde va demanar-los disculpes. Per la seva banda, Imma Gallardo (JxCat) va agrair a l'alcalde sortint “el treball fet”. El ple d’investidura del nou alcalde serà d’aquí a 10 dies.

JxCat s'incorpora al nou govern municipal

Els dos regidors de JxCat s'incorporaran a l'equip de govern per "afrontar aquests dos anys que resten de mandat". Des de Som Poble, han recordat que ja van obtenir el seu suport en la investidura i que durant aquest mandat "hi ha hagut un treball de col·laboració i coordinació entre els dos grups polítics".

Més a Pallars Sobirà