ELECCIONS MUNICIPALS

Raimon Monterde demana la confiança i el suport per continuar treballant en els reptes que té Sort

L'alcaldable, Raimon Monterde, va explicar que la candidatura representa un grup divers de gent compromesa amb el municipi i amb els seus pobles.

Som Poble acte final
photo_camera Raimon Monterde, cap de llista de 'Som Poble' a l'acte final de campanya als Til·lers de Sort/SP

L'Agrupació d'electors de Sort, Som Poble, va fer aquest dimecres 22 de maig, l'acte final de campanya al poliesportiu Els Til·lers de la capital del Pallars Sobirà. Els candidats a l'ajuntament de Sort van demanar la confiança dels veïns i veïnes de Sort “per continuar treballant en un munt de reptes que tenim al davant”.

El cap de lllista de 'Som Poble' i actual alcalde de Sort, Raimon Monterde, va explicar que la candidatura representa un grup divers de gent compromesa amb el municipi i amb els seus pobles. Referint-se als candidats i candidates va dir que “som un equip plural i preparat que ha posat el projecte de poble per davant de qualsevol interès de partit. Comptem amb experiència de govern i amb l’experiència d’una gent que ja participa activament al teixit associatiu i empresarial del municipi i la comarca.”

Acte final Som Poble Sort 4

Una candidatura de confluència

Les persones integrants d’aquest projecte, seguint la línia d’altres municipis on s’han creat candidatures de confluència de diferents sensibilitats però des d’un espectre d’esquerres i sobiranista, aposten per la creació d’una candidatura municipalista i ciutadana a Sort i els seus nuclis, que aglutini persones i organitzacions diverses per liderar un projecte de canvi en clau social, democràtica, popular i republicana.

L'equip

La candidatura de 'Som Poble' està liderada per Raimon Monterde (Montardit de Dalt), tècnic de transport sanitari, actual alcalde de Sort. El segueix Baldo Farré (Sort), sociòleg i actual tinent d'Alcalde i Adelaida Aytés (Sort) Educadora Social. Ocupa la quarta posició de la llista Martí Humet (Llessui), economista que ha treballat en l’àmbit de l’assessoria d’empreses, consultoria i gestió econòmica i gerència d’entitats. Vanesa Fort (Sort) ocupa el cinquè lloc de la candidatura, és Tècnica superior en administració i finances, monitora de natació i membre de la junta de l’Associació Esportiva Pallars.

Les propostes

L’acció política de la candidatura 'Som Poble' vol basar-se en els  següents principis:

 1. Posar al centre la gent de tots els pobles que configuren el municipi.

 2. Garantir els drets socials de tothom.

 3. Fer més sòlid i responsable el model econòmic local. 

 4. Fomentar la participació activa de tota la ciutadania.

 5. Situar l’educació, l’esport i la cultura al centre.

 6. Treballar activament pels drets de les dones, de les persones LGTBI, de les persones migrades, de la gent gran, dels infants i joves i de les persones amb capacitats i funcionalitats diverses.

 7. Comprometre’ns amb medi ambient.

 8. Vetllar equitativament pel conjunt del municipi i dels seus pobles.

 9. Treballar amb una visió a llarg termini. .

 10. Governar sota criteris d’ètica, transparència i vocació de servei públic.

 11. Per treballar des la humilitat però també amb l’ambició de ser referents.

 12. Treballar conjuntament amb totes aquelles candidatures amb les que compartim valors i objectius, per enfortir la comarca.

 13. Buscar fórmules i estratègies per a que totes aquelles persones que ho vulguin, al llarg de la legislatura, puguin sumar-se a l’acció municipal des de la implicació activa i en positiu.

 14. Per liderar el camí cap a la República Catalana.