EMERGÈNCIES

El president del Sobirà no està disposat que la comarca perdi el servei de l'helicòpter de Tírvia

Isus defensa que és un equipament "essencial" i aposta per mantenir-lo a la ubicació actual
Pla general de l'heliport de Tírvia, al Pallars Sobirà. (horitzontal)
photo_camera Heliport de Tírvia, al Pallars Sobirà /CCPS

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isus, defensa la continuïtat del servei de l'helicòpter de rescat dels Bombers de la Generalitat de Tírvia (Pallars Sobirà), davant el seu possible trasllat a l'Alt Urgell. Isus ha afirmat que "no estan disposats a perdre cap servei" i, per aquest motiu, ja ha demanat una reunió amb el conseller d'Interior, Miquel Sàmper. El Consell del Sobirà vol que el conseller els informi si aquestes informacions estan fonamentades o si, per contra, són especulacions. El president comarcal ha dit que si ara deixen que "marxi l'helicòpter" de rescat dels Bombers ben aviat tancaran l'heliport. Isus defensa que és un equipament "essencial" i aposta per mantenir-lo a la ubicació actual.

Isus ha assegurat que estan "preocupats" per la possibilitat del trasllat de l'helicòpter i ha defensat que l'helicòpter ja s'ha consolidat com un equipament "essencial" per al territori perquè dona cobertura de rescat a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran. El Consell Comarcal ha remarcat que és al Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alta Ribagorça i Vall d'Aran on es fan més del 75% dels rescats de muntanya i remarca que l'aparell "optimitza" la velocitat del rescat per la seva situació estratègica.

A l'espera d'una reunió entre el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i Interior, des de Bombers ja han comunicat que no tenen cap intenció de traslladar la base de Tírvia a una altra comarca.

L'heliport de Tírvia va ser construït als anys 90, és propietat de la Generalitat i està gestionat pels Bombers.