Isús defensa el conveni de l'aigua amb Endesa com una de les principals contribucions al turisme

La garantia de cabals mínims d'aigua des del 15 de març fins al 15 d'octubre converteix al Noguera Pallaresa en un referent en l'àmbit europeu

Sense nom
photo_camera En la imatge un pla general de la Noguera Pallaresa on hi han dues barques de ràfting.

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, ha defensat el conveni de l'aigua que tenen amb la companyia Endesa per garantir un cabal mínim (25 m3/s) al riu Noguera Pallaresa des del 15 de març fins al 15 d'octubre. Aquest cabal garantit converteix la Noguera Pallaresa en un referent europeu en la pràctica dels esports d'aventura donat que es poden practicar esports d'aventura amb garanties fora de l'època de desgel. Isús ha explicat que aquest conveni al Consell Comarcal li suposa una inversió de 30.000 euros anuals i ha afegit que el retorn al sector turístic de la comarca és molt més elevat.

El president comarcal ha dit que l'ens públic i les empreses d'esports d'aventura han de vetllar perquè aquest conveni es vagi renovant any a any, pels molts rèdits que en treu la comarca. Isús ha volgut afegit que no solament són les empreses d'esports d'aventura les beneficiades pel conveni i ha dit que és a tot el sector turístic de la comarca al que li afavoreix.

Florido Dolcet, president de l'Associació d'empreses d'esports d'aventura i Turisme Actiu del Pallars, ha dit que aquest conveni marca la ''diferència qualitativa'' respecte a altres zones veïnes com l'Alta Ribagorça o la Val d'Aran que solament realitzen esports com el ràfting durant l'època de desglaç. Dolcet ha afegit que el conveni ''és clau'' pel desenvolupament turístic del Pallars Sobirà.

Aquest conveni garanteix un cabal mínim als mesos de màxima fluència turística com són juliol i agost i aquest fet és valorat ''molt positivament'' pel sector.

El riu Noguera Pallaresa acull activitats com la Diada dels Raiers de la Pobla de Segur, la Copa d'Espanya i el Campionat de Catalunya de Freestyle, o pesca esportiva. Endesa col·labora també amb totes aquestes activitats en la regulació d'aigua per tal que es puguin desenvolupar amb normalitat.

comentaris