L'Ajuntament de Sort aprova la modificació del projecte de la biblioteca comarcal per abaratir costos

Els canvis suposen una rebaixa d'uns 100.000 euros i el pressupost necessari per tirar endavant la infraestructura és d'uns 800.000

Imatge de l'estructura a mig construir de l'edifici de la futura biblioteca de Sort, sota el castell Comtes de Pallars. Imatge del 16 de maig del 2017. (horitzontal)
photo_camera Imatge de la futura biblioteca de Sort, sota el castell Comtes de Pallars.

L'Ajuntament de Sort ha aprovat la modificació del projecte de la biblioteca comarcal per abaratir costos i que pugui ser una realitat. Aquesta modificació es va aprovar durant el transcurs d'una sessió plenària celebrada aquest dilluns al vespre. Els canvis arquitectònics i de disseny que s'han aprovat suposen una rebaixa d'uns 100.000 euros del pressupost inicial. El nou projecte contempla un revestiment de pedra més barat que l'original i un espai polivalent diàfan eliminant les separacions. El pressupost necessari per dur a terme aquest projecte és d'uns 850.000 euros, segons ha explicat el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sort, Pere Bascones.

El projecte de la biblioteca comarcal de Sort està encallat des de fa més de 10 anys per manca de finançament. D'aquest projecte l'Ajuntament ha hagut de tornar uns 675.000 euros de subvencions no realitzades.

La voluntat de l'Ajuntament era ubicar la biblioteca a l'actual edifici de l'Oficina de Turisme Comarcal, com que no va arribar a bon port aquesta proposta s'ha recuperat el projecte inicial ubicat a la falda del castell de Comtes de Pallars.

comentaris
Més a Pallars Sobirà