CICLISME

L'estació pallaresa de Port Ainé serà final d'etapa el 2024 per cinquè cop en la Volta

La 103a edició de la Volta tornarà a ser doncs un dels grans reptes de muntanya del calendari UCI World Tour.
Volta_Port_Aine
photo_camera Arribada de la Volta a l'estació pallaresa de Port Ainé / @FGC

La duresa de l’alta muntanya i el prestigi de les arribades en altura seran de nou el segell distintiu de la Volta Ciclista a Catalunya, que entre els pròxims dies 18 i 24 de març de 2024 tornarà a portar el millor ciclisme mundial per les carreteres catalanes. 

L'estació pallaresa de Port Ainé ha pujat quatre vegades abans a la història de la Volta, acollint arribades en altura en les edicions de 2021 (victòria del colombià Esteban Chaves), 2016 (una de les cinc victòries a la cursa catalana de la icona belga Thomas De Gendt) i 2013 (triomf en solitari de l’irlandès Dan Martin que li valdria la victòria a la general final). També estava previst en l’edició de 2012, però les condicions meteorològiques van obligar a una meta a Canturri, al port del Cantó, amb victòria de l’eslovè Janez Brajkovic. Així doncs, la ronda catalana tornarà a visitar Port Ainé tres anys després de la darrera visita, tornant a oferir als aficionats la possibilitat de gaudir dels millors ciclistes del món en una pujada colossal: un port de 18,5km de distància, amb un desnivell mitjà de 6,8% i rampes màximes de fins el 15%.

Volta_Port_Aine
Arribada de la Volta a l'estació pallaresa de Port Ainé / @FGC

La 103a edició de la Volta tornarà a ser doncs un dels grans reptes de muntanya del calendari UCI World Tour. Amb la confirmació de la presència en el recorregut de les dues estacions de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Vallter i Port Ainé, la Volta 2024 assegura un recorregut amb tres arribades en altura, després que fa unes setmanes s’anunciés la disputa d’una etapa al Berguedà amb final a Queralt.

Aquesta xifra ja es va viure en la passada edició de la cursa, que va comptar amb finals a Vallter, La Molina i Lo Port, però es tracta d’un fet excepcional que no es vivia anteriorment des de l’edició de 2001.

Un al·licient més per a sumar expectatives de cara a la 103a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que tindrà lloc del 18 al 24 de març de 2024. La Volta buscarà el relleu de l’últim vencedor, l’eslovè Primoz Roglic, amb la presència dels millors equips i ciclistes del món sortint des de Sant Feliu de Guíxols. La ubicació concreta de les etapes i la resta de seus del recorregut s’aniran desvetllant al llarg de les properes setmanes.

Més a Pallars Sobirà