SENDERISME

El PNAP repinta les marques de seguiment de l'itinerari de Serra Mitjana a la Vall d'Unarre

Preveuen remarcar, al llarg d'aquest octubre, altres senders senyalitzats que tenen marques poc visibles
Marques senders 2
photo_camera Guies de Muntanya en Ruta repinten les marques dels senders / PNAP

El Parc Natural de l'Alt Pirineu està remarcant amb pintura les marques de seguiment de l'itinerari de Serra Mitjana a la Vall d'Unarre. L'actuació es fa a través de 'Guies de Muntanya en Ruta', que formen part dels guies de muntanya del PNAP.

Marques senders 1

Al llarg d'aquest octubre, els responsables del Parc Natural de l'Alt Pirineu preveuen remarcar altres senders senyalitzats que tenen marques poc visibles.

La vall d'Unarre

Es tracta d'una ruta circular molt agradable, de 3,9 km de longitud, pels poblets encisadors de la vall d'Unarre, a les Valls d'Àneu. La ruta comença al petit nucli d'Unarre, passa per l'església de Sant Julià i el comunidor i s'enfila, entre un bonic mosaic de pastures, fins a Cerbi. Després de visitar Cerbi i l'església de Sant Serni, el camí davalla cap al riu d'Unarre, passa pel petit nucli d'Aurós i les seves ermites, i retorna a Unarre resseguint el riu per un bell bosc de ribera. És un itinerari fàcil i sense gaire desnivell, ideal per fer en família.

La vall d'Unarre s'estén pel vessant de llevant de la plana d'Esterri d'Àneu, just per sobre del poble d'Escalarre. Aquest itinerari circular ens permet conèixer la vall i els seus petits llogarrets: Unarre, Cerbi i Aurós. Es tracta d'una petita vall d'origen glacial oberta cap al SO i amb un paisatge parcel·lat de camps i prats al voltant dels típics poblets pirinencs amb cases robustes i teulades de pissarra.

comentaris