EDUCACIÓ AMBIENTAL

El Parc Natural de l'Alt Pirineu millora l'entorn del Planter de Gerri de la Sal

El PNAP gestiona i realitza el manteniment del planter de Gerri de la Sal després d’un acord amb l’Ajuntament de Baix Pallars i Forestal Catalana. 
Planter de Gerri PNAP 1
photo_camera El PNAP realitza tasques de manteniment i millora a l'entorn del Planter de Gerri de la Sal / PNAP

El Parc Natural de l'Alt Pirineu i l'Ajuntament de Baix Pallars estan duent a terme, aquests dies, tasques de manteniment de l'entorn del Planter de Gerri de la Sal de propietat pública. L'objectiu de l'actuació és deixar l'espai apunt per les millores previstes com espai d'educació ambiental, agrodiversitat i veïnal.

El Parc Natural de l'Alt Pirineu gestiona i realitza el manteniment del planter de Gerri de la Sal després d’un acord a tres bandes amb l’Ajuntament de Baix Pallars i Forestal Catalana. 

Planter de Gerri PNAP 2
El PNAP realitza tasques de manteniment i millora a l'entorn del Planter de Gerri de la Sal / PNAP

El Planter de Gerri es troba ubicat al nucli de Gerri de la Sal, al terme municipal del Baix Pallars (Pallars Sobirà). El Planter, antigament anomenat “El Vivero”, va ser creat en motiu d’una correcció hidrològico-forestal per a la producció de les plantes que servirien per repoblar els boscos malmesos, que antigament s’usaven per extreure diferents recursos, com ara la llenya, el carbó i la fusta que es mantingué fins els anys 90.

Planter de Gerri 2

L’any 2006, Forestal Catalana, l’Ajuntament de Baix Pallars i l’Associació ambientalista del Pallars Sobirà Lo Pi Negre, van naugurar de nou el Planter de Gerri com a Àrea d’Interpretació dels Espais Naturals de les Serres Prepirinenques Pallareses amb l’objectiu de recuperar el patrimoni cultural i social, alhora que s’aconseguia un espai d’ús educatiu.