CAMINS

La pista forestal del bosc d’Esterri de Cardós, que porta al Pla de Negua, prohibeix l’accés motoritzat

Els veïns volen evitar la massificació del bosc, alterar al bestiar i també el furt de llenya.
Barrera Esterri de Cardós PNAP
photo_camera La barrera instal·lada a petició dels veïns d'Esterri de Cardós / PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU

A partir d'ara la pista forestal del bosc d'Esterri de Cardós al Parc Natural de l'Alt Pirineu i que dona accés al Pla de Negua, està regulada a l'accés motoritzat excepte veïns/es, serveis públics i vehicles autoritzats. L'Ajuntament d'Esterri de Cardós ha acordat aquesta regulació que es concreta en una nova ordenança municipal.

La nova ordenança municipal s'ha decidit per unanimitat dels veïns/es, amb l'objectiu per d'evitar la massificació en aquest bosc amb zones sensibles per a la fauna amenaçada, evitar alterar al bestiar i sobretot el furt de llenya. Així mateix, la nova regulació aprovada a través d’una ordenança municipal de l’ajuntament d’Esterri de Cardós també vol facilitar la regulació de la recol·lecció de bolets ja existent des de fa anys en el municipi.

L’accés al bosc estarà obert a bicicletes i senderistes i s’ha habilitat un pàrquing gratuït al costat del barranc de la Molina per deixar els vehicles i accedir a peu a la important xarxa de camins senyalitzats en aquest paratge natural protegit del Sobirà. Alguns altres municipis del parc natural també regulen l’accés motoritzat als diferents camins i vies rurals per augmentar d’aquesta manera la seguretat i també la conservació de les pistes.