29.11.2021 |
Viure als Pirineus

Pepita Clop i Urgell Mestre publiquen el conte "La vella de Romadriu i els manllevats"

Pepita Clop i Urgell Mestre. Totes dues, han fet un equip de primera divisió. La Pepita va ser mestra de la Urgell. La Urgell va ser una bona alumna i es va guanyar l'estima de la seva professora. Ara, uns quants anys després, s'han retrobat per fer el conte La vella de Romadriu i els manllevats i el resultat ha estat extraordinari. La professora s'ha encarregat de fer el text i l'alumna ha fet unes il·lustracions precioses que han donat com a resultat un conte que agradarà a petits i també a grans. És el número 18 de la col·lecció Petit Pirineu, una col·lecció que no para de créixer, i que apropa les llegendes i tradicions pirinenques als més petits de la casa.
IMG-20200626-WA0001 (1)
La Pepita Clop i la Urgell Mestre amb el seu conte. Foto: Marta Sentenach.
Pepita Clop i Urgell Mestre publiquen el conte "La vella de Romadriu i els manllevats"

Romadriu, un poblet de conte, una Lluna tafanera, una padrina valenta i decidida i un mes de març rabiüt i malcarat són els protagonistes d'aquesta història basada en la llegenda de la vella de Romadriu que ha fet popular aquest petit poble del Pallars Sobirà. Una història plena de detalls, impossibles de captar tots en una primera lectura, plena de giravolts imaginatius i de poesia, la poesia de la història del Pirineu, la d'una terra dura i ferma. 

106038344_10223864496098262_1110268785057357266_n

Aquest imaginari col·lectiu pirinenc és el que impulsa la col·lecció Petit Pirineu en la qual l'autora d'aquest conte, la Pepita Clop, ja hi ha publicat un altre títol anteriorment, Les cabretes del Serrat Gros. Igualment, la Pepita Clop és l'autora d'un dels llibres més recomanables que fins ara ha publicat Edicions Salòria, titulat Contes de la mare on recull una dotzena de reondalles de la vall de Castellbò que li explicava la seva mare.

La Urgell Mestre, en canvi, s'estrena en l'àmbit de la literatura infantil i aquest és el primer llibre que ha il·lustrat, encara que de ben segur no serà l'últim. És una alturgellenca que sempre ha estat vinculada al món creatiu i és una apassionada de l'aquarel·la, el lettering (l'art de dibuixar lletres boniques) i la il·lustració infantil.

Pepita Clop i Urgell Mestre publiquen el conte "La vella de Romadriu i els manllevats"
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad