PATRIMONI

El Parc Natural de l'Alt Pirineu reconstrueix part del mur del pont medieval d'Alós

El pressupost de l'obra és d'uns 25.000 euros i el finançament anirà a càrrec del Parc Natural de l'Alt Pirineu, l'Ajuntament d'Alt Àneu i l'Entitat Municipal Descentralitzada d'Isil i Alós

Pont d'Alós
photo_camera Han començat les obres de reconstrucció d'un tram del mur del pont d'Alós / @lionelpla

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha començat aquesta setmana les obres de reconstrucció d'un tram del mur del pont d'Alós, al municipi d'Alt Àneu, dins de la Reserva Natural de la Noguera Pallaresa. El pont, de pedra d'una sola arcada i de factura romànica, va patir una esllavissada el 10 de gener de l'any passat, com a conseqüència d'una crescuda de la Noguera Pallaresa.

L'actuació la porten a terme conjuntament el Parc Natural de l'Alt Pirineu, l'Ajuntament d'Alt Àneul'Entitat Municipal Descentralitzada d'Isil i Alós, que es va fer càrrec de l'informe tècnic. El pressupost de l'obra és d'uns 25.000 euros aproximadament i el finançament anirà a càrrec dels tres organismes, amb una aportació del PNAP de 18.000 euros. Les obres les executa l'empresa de construcció Jordi Martí i finalitzaran abans no acabi aquest mes de novembre.

comentaris