MEDI AMBIENT

El Parc Nacional d'Aigüestortes publica noves pautes per garantir la seguretat dels visitants aquest estiu

L'objectiu és evitar col·lapses i massificacions arran de les limitacions establertes per l'emergència sanitària
El cim dels Encantats amb l'estany de Sant Maurici als peus, al Parc Nacional d'Aigüestortes el 7 de maig del 2020. (horitzontal)
photo_camera Els Encantats amb l'estany de Sant Maurici als peus, al Parc Nacional d'Aigüestortes/Marta Lluvich

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha editat nou material informatiu per facilitar pautes als visitants que vulguin gaudir d'aquest espai natural protegit aquest estiu amb seguretat, arran de les limitacions per la covid-19. Així, ha publicat al web un document de preguntes freqüents per donar resposta als possibles dubtes. Per evitar sorpreses, el parc recomana planificar bé la visita amb antelació. També trucar o contactar a través de correu electrònic a les Cases del Parc i centres d'informació per informar-se dels diferents itineraris i possibilitats de visita. Així, es pretén evitar col·lapses i massificacions tant en el servei d'informació presencial com en els equipaments, principalment aparcaments i accesos.

Les característiques d'aquesta àrea de muntanya on s'ubica el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, amb una orografia complexa, fan que les vies de comunicació existents puguin provocar retencions o congestions.

El parc recorda que els seus aparcaments estan operatius al 100%, tot i que les places són limitades i els accessos amb vehicle particular es tanquen quan se supera l'aforament màxim permès. En aquest cas, la recomanació és accedir aviat als aparcaments i si un dia la visita no és possible aplaçar-la per al dia següent, gaudint de les alternatives d’altres zones properes.

A més, recorda que les esperes en el servei de transport públic d'accés al parc, són pràcticament inexistents si s'accedeix durant les primeres hores de servei. A més, el servei de taxis d'Espot ofereix bitllets online (www.taxisespot.es).

En cas de realitzar travesses de muntanya o voler pernoctar a l'interior del parc i la zona perifèrica de protecció, cal recordar que l'acampada i el bivac no estan permesos i s'ha de pernoctar en alguns dels refugis guardats. Degut a la situació de la covid-19, les places estan limitades al 50% i, per tant, ara més que mai és important reservar amb antelació.

Pernoctar en els vehicles als aparcaments del parc tampoc està permès. Així, el parc recomana fer ús de les àrees habilitades als diferents municipis de l’entorn seguint la normativa vigent per a autocaravanes i vehicles similars.