19.01.2022 |
Viure als Pirineus

JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

El Pallars Sobirà reivindica formar part de la candidatura olímpica dels Jocs d'Hivern

La CUP, Endavant i Arran han decidit fer un front comú en contra del projecte de candidatura dels Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona per al 2030 i han començat una campanya informativa
Carles Isús
El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús/ Demòcrates
El Pallars Sobirà reivindica formar part de la candidatura olímpica dels Jocs d'Hivern

El Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà ha reivindicat que la comarca vol formar part de la candidatura olímpica dels Jocs d'Hivern. El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, ha explicat que ara mateix desconeixen si "el Pallars serà olímpic" i manquen de qualsevol informació. Isús s'ha mostrat contundent i ha afirmat que "no ens podem permetre una altra vegada quedar al marge d'uns Jocs com va passar al 92". Isús ha dit que s'han de fer valdre i ha recordat que el Pallars Sobirà disposa de 4 estacions d'esquí. Aquesta qüestió la posaran al primer punt de l'agenda per tractar a la reunió de la Comissió bilateral entre el Sobirà i el Govern de la Generalitat. Isús ha dit que confia que es pugui celebrar durant la primera quinzena d'octubre.

El president comarcal ha explicat que és un tema que els preocupa i per tant ha dit que seran "molt pesats" i si cal "molt impertinents" perquè no ens volem quedar fora de la candidatura. Isús ha explicat que hi volen ser col·laborant i fent el que comporti estar present amb el desenvolupament d'aquesta candidatura.

Els Jocs Olímpics d'Hivern va ser el tema principal del Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà celebrat la passada setmana.

El president del Consell Comarcal del Sobirà ha narrat que si estan fora d'aquest projecte, voldrà dir quedar fora del desenvolupament d'aspectes importants com les comunicacions, les telecomunicacions o d'altres infraestructures importants. Per Isús quedar fora de la candidatura voldrà dir augmentar les desigualtats i desequilibris entre territoris pirinencs.

La CUP, Endavant i Arran, en contra dels Jocs Olímpics d'Hivern al Pirineu

La CUP, Endavant i Arran han decidit fer un front comú en contra del projecte de candidatura dels Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona per al 2030 i han començat una campanya informativa al territori "per tal d'explicar a la gent que 30 dies de festa suposaran 30 anys de misèria", segons han expressat a través d'un comunicat. La iniciativa es duu a terme en resposta a l'acció promocional que ha impulsat el Govern, duent a terme presentacions, xerrades i articles a la premsa sobre el projecte, a més d'instar a alpinistes a pujar vuit mils en suport a la candidatura. Des de la formació i les plataformes de l'esquerra independentista insisteixen en demanar un referèndum vinculant sobre la qüestió, al qual creuen que ha de participar la població del Pirineu.

Des de la CUP, Endavant i Arran afirmen que la candidatura dels Jocs d'Hivern s'està "cuinant de forma poc transparent, secretament i amb opacitat absoluta" i han explicat que altres regions europees i canadenques han decidit en referèndum que no volen acollir aquest esdeveniment, com és el cas de Valais (Suïssa), Innsbruck (Tirol, Àustria) o Calgary (Canadà). A més, han reiterat que el projecte només "generarà pa per avui i fam per demà, hipotecant el territori a unes infraestructures innecessàries".

El Pallars Sobirà reivindica formar part de la candidatura olímpica dels Jocs d'Hivern
Comentarios