TRIBUNALS

El pallarès Max Castellarnau pacta amb la fiscalia una condemna d’un any i nou mesos de presó

El ministeri públic demanava set anys i mig de presó per desordres públics, atemptat contra l'autoritat i lesions
Max Castellarnau
photo_camera Max Castellarnau a les portes dels Jutjats de Barcelona / Alerta Solidària

El Pallarès Max Castellarnau, manifestant que va participar en els aldarulls contra la sentència del 'procés' l’octubre de 2019 a Barcelona, ha acceptat aquest dimecres la pena d’un any i 9 mesos de presó per haver donat una puntada de peu i haver insultat els Mossos d’Esquadra que miraven de detenir-lo.

Max Castellarnau, que s’enfrontava a una pena de 7 anys de presó per part de la fiscalia, ha reconegut els fets per obtenir la rebaixa de la pena. La Generalitat, que exercia l’acusació particular, ha retirat els càrrecs de lesions i de desordres públics però ha mantingut el d’atemptat a l’autoritat. La condemna és ferma, tot i que el jove manifestant no la complirà per no tenir antecedents penals.

Max Castellarnau
Max Castellarnau a les portes dels Jutjats de Barcelona / Alerta Solidària

Segons el relat dels fets, que l’acusat a ha reconegut com a cert, Max Castellarnau va participar als aldarulls en contra de la sentència del procés la nit del 17 d’octubre de 2019. Cap a les 23.45 hores va llançar un objecte cap a la línia policial, per la qual cosa diversos mossos d’esquadra van procedir a detenir-lo, però ell va mirar de fugir mentre insultava els policies. Finalment, els agents van detenir-lo i en el procés d’immobilitzar-lo, va donar la puntada de peu a un d’ells.

Max Castellarnau
Max Castellarnau jutjat a l'Audiència de Barcelona per donar una puntada de peu a un Mosso /ACN

Abans de la vista fixada per aquest dimecres, tant la fiscalia com la Generalitat, que exercia l’acusació particular, han retirat de l’acusació el delicte de lesions, inicialment imputat al manifestant per la puntada que va donar a un dels agents. Amb això, la petició de la fiscalia es reduïa a una pena d’un any i tres mesos pel delicte de desordres públics i de 6 mesos més de presó pel delicte d’atemptat a l’autoritat. La petició del govern català, per la seva banda, es limitava als 6 mesos del delicte d’atemptat a l’autoritat.

Max Castellarnau 2
Cartell de convocatòria en solidaritat amb Max Castellarnau / Alerta Solidària

Davant del jutge, Castellarnau ha acceptat la rebaixa i s’ha reconegut com autor dels fets, pel que la sentència s’ha dictat en el mateix moment i ha esdevingut ferma quan les parts han anunciat que no la recorrerien. A més de la pena de presó, suspesa per ser inferior a dos anys i per la manca d’antecedents penals de l’acusat, se l’ha condemnat a pagar una indemnització de 280 euros al mosso al que va colpejar i una multa de 60 euros.

Una cinquantena de manifestants ha donat suport a l’acusat a l’entrada de l’Audiència amb cartells que deien 'Maximo Absolució' i amb crits de llibertat.