28.05.2022 |
Viure als Pirineus

Les obres per fer navegable el Noguera Pallaresa fins a la Pobla de Segur començaran aquesta primavera

En primer lloc s'intervindrà a la presa de l'Hostalet i a la tardor està previst que els treballs es facin a la de Sossís 

foto_3336580
Imatge dels socis del projecte 'GPS Turisme'
Les obres per fer navegable el Noguera Pallaresa fins a la Pobla de Segur començaran aquesta primavera

Els socis del projecte 'GPS Turisme', que s'emmarca en la primera convocatòria INTERREG V-A POCTEFA 2014-2020, s'han reunit aquest dimecres a Sort per avaluar el seu desenvolupament una vegada transcorregut la meitat del període d'execució. Josep Ardanuy, gerent del Consell Comarcal del Pallars Jussà, ha explicat que les obres de més envergadura es realitzaran durant aquest any i que ja a la primavera es millorarà la navegabilitat de la presa de l'Hostalet (Pallars Sobirà) per tal que a la tardor els treballs es concentrin a la presa de Sossís (Pallars Jussà). Aquestes obres faran navegable el riu Noguera Pallaresa des de Llavorsí fins a la Pobla de Segur i per aquest motiu el Consell Comarcal està realitzant un estudi urbanístic i ambiental de tot l'entorn del pantà de Sant Antoni per tenir preparada la normativa en cas d'empreses voler-hi desenvolupar alguna activitat. Pel que fa al centre catalitzador de la mobilitat sostenible que s'ubicarà a l'antiga estació de la Pobla de Segur, està previst que pugui entrar en funcionament al mes de juliol.

Amb aquestes obres s'aconseguirà fer navegable el riu Noguera Pallaresa en un tram de més de 50 quilòmetres i suposaran una inversió de 350.000 euros al salt de l'Hostalet, i de 245.000 euros a la presa de Sossís. Aquest projecte aportarà noves oportunitats de negoci però sobretot permetrà augmentar en seguretat pel que fa a la pràctica dels esports d'aventura.

Les obres de l'antiga estació de tren de la Pobla de Segur per convertir-la en el centre catalitzador de la mobilitat sostenible suposaran una inversió de 336.000 euros. El gruix de l'obra es finalitzarà en 15 dies i quedarà fer el disseny interior i definir-ne els seus continguts. L'antiga estació de tren es convertirà en un centre d'acollida de totes aquelles iniciatives relacionades amb la mobilitat sostenible  (tren, BTT, senderisme, cicloturisme, autobusos i enllaç per carretera amb el telefèric d'Estany Gento que accedeix al Parc Nacional d'Aigüestortes).

Els socis del projecte que s'han reunit a Sort han aprofitat per visitar  la tematització de la xarxa de senders a la zona de l'embassament de la Torrassa, a la Guingueta d'Àneu. Es tracta de senders històrics de l'època romànica. Amb aquesta actuació es vol recuperar aproximadament 2 quilòmetres de l'antic sender que unia Sant Pere del Burgal amb l'església de Santa Maria d'Àneu. 

Green Pyrenees Slow Tourism GPS Tourism és un projecte col·laboratiu de 5 territoris d'ambdues bandes dels Pirineus, representats per un total de 8 socis: Pallars Jussà (Consell Comarcal del Pallars Jussà); Pallars Sobirà (Consell Comarcal del Pallars Sobirà); Val d'Azun-Midi Pyrénées (Communauté de Communes du Val d'Azun); Vallée de l'Agly-Languedoc-Roussillon (Syndicat Mixte du train touristique du Pays Cathare et du Fenouillèdes, Syndicat Agly-Verdouble, Communauté de Communes Agly-Fenouillèdes, Association du Pays de la Vallée de l'Agly); Parc Naturel Régional des Pyrénées Catalanes-Languedoc Roussillon (Syndicat Mixte du parc naturel reg. des Pyrénées Catalanes).

Les obres per fer navegable el Noguera Pallaresa fins a la Pobla de Segur començaran aquesta primavera
Comentarios