MUNICIPIS

Les obres de remodelació del Parc del Riuet de Sort avancen a bon ritme i finalitzaran aquest estiu

Sort està duent a terme una ambiciosa obra de remodelació que contribuirà a redefinir el centre de Sort com a capital i a millorar un espai públic tan important per a la població local com per al turisme.
Parc del Riuet de Sort Obres
photo_camera Les obres del Parc del Riuet de Sort avancen a bon ritme / FS

Les obres del parc del Riuet de Sort avancen a bon ritme, malgrat les dificultats sobrevingudes en el subministrament de materials i és previst que finalitzin aquest mes d'agost. L'alcalde de Sort, Baldo Farré, ha explicat que en aquests moments s'està realitzant les obres d'adequació per a garantir l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda i també a famílies amb cotxets de canalla. L'alcalde també ha manifestat que s'està movent una línia de baixa tensió, amb la col·laboració d'ENDESA, que es trobava soterrada al parc.

 Aquest projecte permetrà efectuar una ambiciosa obra de remodelació que ajudarà a redefinir el centre de Sort com a capital de comarca i a millorar un espai públic tan important per a la població local com per al turisme.

El projecte ha estat desenvolupat per l’estudi d’arquitectura Feu i Godoy, que també porta la direcció d’obra, i executat per l'empresa de construcció Cervós SA. Aquest projecte suposa una ambiciosa obra de remodelació que contribuirà a redefinir el centre de Sort com a capital de comarca i a millorar un espai públic tan important per a la població local com per al turisme. Pel que fa al seu finançament, l'actuació té un pressupost total de 507.645,75€ (IVA inclòs) dels quals 250.000 provenen d’un ajut PUOSC, 232.363,46€ provenen d’un ajut PLADETUR (Turisme) i 25.282,29€ de fons propis de l’Ajuntament. Les obres es van iniciar el 8 de novembre de 2021 i el termini de l’execució previst és de 9 mesos.

Procés de participació “Quin Riuet volem?

Es tracta d’una reforma i millora que actualitzarà el parc com a espai públic Aquesta actuació ja es va començar a gestar a partir del procés de participació “Quin Riuet volem? al 2018 i que va permetre reflexionar i plantejar tot un seguit de propostes que han marcat part de les solucions plantejades al projecte final.

Les obres contemplen la creació d’una passarel·la per guanyar en accessibilitat, també la realització d’una rampa d’accés a vehicles. Un dels elements centrals és el replantejament de l’espai de jocs per a infants i espai lúdic i de salut per a gent gran. Per altra banda cal destacar la creació d’un espai de grades orientat a acollir activitats amb públic. Tanmateix el nou disseny replanteja les voreres i l’arbrat, així com part de la zona verda.

comentaris