INFRAESTRUCTURES

Les obres d'estabilització i protecció de talussos a la C-13, entre Rialp i Llavorsí, finalitzaran aquest mes

L'actuació compta amb un pressupost d'1,7 MEUR
El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, a peu d'obres, mostra un plànol amb el detall de les obres que s'han fet a la C-13. Imatge del 18 de setembre del 2020. (horitzontal)
photo_camera El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, a peu d'obres/Marta Lluvich

Les obres d'estabilització i protecció de talussos a la C-13, entre Rialp i Llavorsí, al Pallars Sobirà, finalitzaran aquest mes de setembre, segons ha explicat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín. Els treballs, que compten amb un pressupost d'1,7 MEUR, consisteixen en la reparació i millora del tram de la C-13 afectat pel despreniment d'una roca de grans dimensions. Un cop s'enllesteixin, permetran la reobertura total de la carretera, on actualment es dona pas alternatiu als vehicles. Les actuacions abasten un tram de 100 metres de la C-13 i han consistit principalment en la instal·lació de xarxes i ancoratges per estabilitzar els blocs solts i el talús afectat.

El gruix de l'obra ja està executat i queden pendents les últimes tasques d'asfaltatge i d'acabats. En total, s'han executat 6.000 m2 de malles i 3.300 metres d'ancoratges. Així mateix, a la part baixa del talús, s'han col·locat 120 metres de barrera dinàmica.

Més a Pallars Sobirà