CURSES DE MUNTANYA

Obertes les inscripcions de la Rialp Matxicots

Els cims del sud del Pallars Sobirà, el Montsent de Pallars i el massís de l’Orri, són l’escenari de la Rialp Matxicots, que arriba enguany a la que serà la 11a edició.
Rialp Matxicots bis
photo_camera Cursa de muntanya Rialp Matxicots/Elena Mate/turisrialp.cat

Aquest diumenge 1 de març comença el període d’inscripcions de la Rialp Matxicots. Després d’una desena edició molt exitosa i amb moltes activitats per celebrar els 10 anys, l’onzena edició torna el 19 i 20 de setembre i carregada de novetats als recorreguts.

Una cursa, quatre modalitats

Els cims del sud del Pallars Sobirà, el Montsent de Pallars i el massís de l’Orri, són l’escenari de la Rialp Matxicots, que arriba enguany a la que serà la 11a edició. Una edició més que vol servir per consolidar, una de les curses referents del trail running nacional.

Aquesta nova edició tindrà lloc a Rialp el cap de setmana del 19 i 20 de setembre 2020. La prova reina tornarà a ser la Trail Rialp Matxicots, redissenyada conjugant el millor dels deu anys de la prova, tornant a tenir el Montsent de Pallars com a gran protagonista, però aquesta vegada endinsant-se més a la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Els participants podran descobrir els encants dels estanys Gento, Colomina i Frescau, així com els cims mítics del Montorroio, Picardes i Pala d’Eixe per fer un total de 65 km i 5.500 m de desnivell positiu. La segona prova en distància serà la Marató, amb l’essència del millor terreny alpí amb els cims d’Altars, Montsent, Montorroio i Picardes amb un total de 45 km i 4.000 m positius. Per diumenge, la Mitja amb 23 km i 1.600 m positius estrenarà recorregut quasi en la seva totalitat passant pels pobles i boscos de Beraní i Roní, per tornar a Sant Romà de Tavèrnoles i amb unes vistes magnífiques. Per finalitzar aquesta edició, la Caminada d’11 km, modalitat no competitiva, amb 700 m de desnivell positiu, tornarà a mostrar alguns dels meravellosos pobles i racons de la vall d’Àssua.

Quatre modalitats que donaran a conèixer territoris i paisatges per descobrir l’essència de l'entorn natural pallarès. L'organització té previst tot un seguit d’activitats paral·leles a les proves esportives.

La Rialp Matxicots està formada per un gran grup de voluntaris que donen forma a un fort equip organitzatiu i que compta amb la col·laboració i suport de l’Ajuntament de Rialp i altres ens i empreses públiques i privades.

comentaris