CURSES PER MUNTANYA

Obertes les inscripcions de l'11a Rialp Matxicots, la cursa de muntanya al cor del Pallars Sobirà

El període d’inscripcions va començar el 10 de maig i finalitza el 31 d’agost 2021. 
Rialp Matxicots 2
photo_camera Una participant a la Rialp Matxicots en una edició anterior / turisrialp.cat

Els cims del  sud del Pallars Sobirà, el Montsent de Pallars i el massís de l’Orri, són l’escenari de la Rialp Matxicots, que arriba enguany a la que serà la 11a edició. El període d’inscripcions va començar el 10 de maig i finalitza el 31 d’agost 2021. Una edició més que serveix per consolidar, una de les curses referents del trail running nacional, després de l’anul·lació de l’edició 2020 i per la que estem preparats per a realitzar aquest any dins del marc de la pandèmia.

Aquesta nova edició tindrà lloc a Rialp el cap de setmana del 18i 19 de setembre de 2021. La prova reina tornarà a ser la Combinada Rialp Matxicots, dues jornades de cursa sumant la Trail i la Mitja per fer un total de 82km i 6.500 m de desnivell positiu. Dissabte podrem gaudir amb la Trail i la Marató ambl’essència del millor terreny alpí amb els cims d’Altars, Montsent, Montorroio, Picardes i Pala d’Eixe (Trail).

Rialp Matxicots

Per diumenge, la Mitja amb 22km i 1.500 m positius estrenarà recorregut quasi en la seva totalitat passant pels pobles i boscos de Beraní i Roní, per tornar a Sant Romà de Tavèrnoles i amb unes vistes magnífiques. Per finalitzar aquesta edició, la Caminada d’11 km, modalitat no competitiva, amb 700 m de desnivell positiu, tornarà a mostrar alguns dels meravellosos pobles i racons de la vall d’Àssua.

Cinc modalitats cercant de nou somnis i reptes, donant a conèixer territoris i paisatges per descobrir l’essència de la nostra terra.

Des de l'organització de la Rialp Matxicots volen que els participants un cap de setmana inoblidable i per fer-ho realitat, comptaran amb els extraordinaris senders, amb un magnífic paratge, amb l’hospitalitat d’aquestes valls i amb l’experiència de les edicions anteriors.

La Rialp Matxicots està formada per un gran grup de voluntaris que donen forma a un fort equip organitzatiu i que compta amb la col·laboració i  suport de l’Ajuntament de Rialp i altres ens i empreses públiques i privades.

Caràcter marcadament alpí

La Rialp Matxicots té un caràcter marcadament alpí, corona cims de més de 2.800 metres i recorre molts paratges per sobre dels 2.000 m, amb pujades i baixades impressionants. Tot això per un entorn únic, dues joies dels Pirineus com son la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, únic parc nacional a Catalunya, i pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, el més gran de Catalunya.

comentaris
Més a Pallars Sobirà