LLIBRERIES

Un canvi de vida i el confinament transformen en llibreria una antiga quadra d'animals d'Alins

NaturaLlibres ofereix més de mil exemplars especialitzats en natura i muntanya a un poble de tot just vuitanta habitants
Pla general de l'exterior de la llibreria NaturaLlibres d'Alins, al Pallars Sobirà, el 25 de gener del 2021. (horitzontal)
photo_camera Exterior de la llibreria NaturaLlibres d'Alins, al Pallars Sobirà/ Marta Lluvich

La Meritxell Álvarez va decidir durant el confinament canviar de vida i obrir una llibreria a Alins (Pallars Sobirà), un poble amb tot just una vuitantena d'habitants. Ho ha fet remodelant la quadra d'animals de la casa familiar que tenien al poble i l'ha convertit en una llibreria especialitzada en llibres de natura i muntanya. Amb més de mil títols diferents a les prestatgeries ja s'ha convertit en un referent de molts veïns de la vall aficionats a la lectura que han trobat en aquest lloc l'oportunitat d'accedir a exemplars difícils de trobar. Aquesta llibreria també ofereix als seus clients la possibilitat de prendre alguna cosa mentre fullegen els llibres.

NaturaLlibres compta amb seccions tan diferents com: Món rural, Km0, Poesia emboscada, Gastronatura, Petits salvatges o Bosc de llibres.

Als centenars de llibres relacionats amb la natura i la muntanya que ofereix, l'establiment també disposa d'una extensa col·lecció de llibres de temàtica del món rural i d'autors, editorials o qüestions relacionades amb el Pallars o el Pirineu, aquests són els que es troben a la secció Km0. La llibreria també disposa d'un apartat especial destinat als més petits.

Durant les primeres setmanes que porta oberta, la llibreria ja ha detectat que a la Vall Ferrera hi havia "una necessitat" molt clara de llibres especialitzats en natura de muntanya i ja compta amb les primeres clientes fidels que de manera habitual passen per l'establiment.

Pla mig de Meritxell Álvarez, propietària de NaturaLlibres d'Alins, al Pallars Sobirà, el 25 de gener del 2021. (horitzontal)
(Foto: Meritxell Álvarez, propietària de NaturaLlibres d'Alins / Marta Lluvich)

Una d'elles és la Míriam Masramon, que en destaca l'extensa varietat de títols que ofereix i la possibilitat de poder demanar qualsevol llibre i tenir-lo a la Vall Ferrera en un període molt curt de temps.

Gemma Navàs, aficionada a la lectura, ha trobat en aquesta llibreria una "molt bona oportunitat" per aconseguir llibres de temàtica especialitzada que moltes vegades costa bastant trobar-los. Per Navàs, NaturaLlibres és molt més que una llibreria i s'ha de convertir en un punt de trobada d'activitats culturals de la Vall.

Pla mig de dos clients a la llibreria NaturaLlibres d'Alins fullejant algun llibre el 25 de gener del 2021. (horitzontal)(Foto: Dos clients a la llibreria NaturaLlibres d'Alins fullejant algun llibre /Marta Lluvich)

Les restriccions contra la covid-19 han impedit poder fer la inauguració de la botiga, però la Meritxell ja la té preparada pel mes de març si es pot fer. NaturaLlibres ja compta amb dos padrins d'excepció que estaran a Alins el dia de la inauguració: Gabi Martínez, considerat un dels màxims representants espanyols de la literatura de viatges, i Pilar Rubio Remiro, exllibretera i editora.

Pla mig de la llibretera de NaturaLlibres atenent a una clienta el 25 de gener del 2021. (horitzontal)
(Foto: La llibretera de NaturaLlibres atenent a una clienta /Marta Lluvich)

Aquesta llibretera ha arribat amb moltes ganes i ja està preparant unes jornades sobre literatura polar per molt aviat. Té la voluntat de portar al petit poble d'Alins experts en aquest i molts altres àmbits i convertir la Vall Ferrera també en un referent literari.

Javier Cacho, Albert Bosch, Francesc Bailón o David Filip són alguns dels experts que conformaran el programa de les jornades que se celebraran a NaturaLlibres a partir del mes de febrer, si les restriccions ho permeten.

Més a Pallars Sobirà