CAMINS

El Museu de Camins finalitza les obres de recuperació del Camí del Rocàs a la Vall de Siarb

Ha comptat amb la col·laboració de la brigada del Parc Natural de l'Alt Pirineu i voluntariat i s'estrenarà aquest diumenge a la Marxa Vall de Siarb.
Camí del Roncàs 1
photo_camera El Museu de Camins finalitza les obres de recuperació del Camí del Roncàs a la Vall de Siarb / @MuseudeCamins

Aquest dijous ha acabat la recuperació del "camí del Rocàs", una tasca realitzada amb voluntaris del Museu de Camins i l'Association Nationale de Jeunesse et d'Education Populaire i amb l'ajuda clau de la brigada del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Un bon tram d'aquest camí s'estrenarà aquest diumenge a la Marxa Vall de Siarb.

El camí del Rocàs connectava el Coll de Sant Joan amb els camps de sobre del municipi de Vilamur. Feia dècades que ningún el trepitjava, i això havia fet que quedés impracticable. 

XX Marxa Popular Vall de Siarb

Un any més a la Vall de Siarb ja arranquen motors per fer possible la XX Marxa Vall de Siarb. L'itinerari comença a Llagunes i pel camí de la Mola s'arriba fins a Soriguera, passant per l’antiga mola farinera i vorejant el riu. El recorregut es dirigeix cap a Vilamur fent mil i una voltes per la roureda i els seus camins i caminets per acabar pujant al poble pel camí dels Horts, que tot just comencen a activar-se. Al poble es podrà veure l’església romànica de Mare de Déu de Medina i la Font del Moro. Se sortirà de Vilamur i pel camí de les Culties s'anirà en direcció al Coll de St. Joan, on es podran contemplar els búnquers de la guerra civil i el resultat de les recents actuacions arqueològiques que s’han fet. D’allí pel recent recuperat camí del Rocàs es pujarà als últims trossos del poble abans del bosc. A partir d'aquí, es baixarà passant per la borda del Burg i la Borda del Vilà i tornar a Llagunes. Tot plegat 10 Km i uns 600 m de desnivell per conèixer la Vall de Siarb.

Camí del Roncàs 2
El Museu de Camins finalitza les obres de recuperació del Camí del Roncàs a la Vall de Siarb / @MuseudeCamins

Durant l’itinerari trobarem els clàssics avituallaments de la taronja refrescant i el bon esmorzar per les persones intrèpides que vulguin fer l’itinerari sencer.

Pensant en els més grans i els més xics, aquest any, per celebrar els 20 anys, l'organització ha afegit un segon itinerari, més curtet (5,5 Km i 200 m de desnivell). En aquest cas, totes les persones participants s'aplegaran al Coll de St. Joan per fer un bon esmorzar conjuntament.

A l’arribada a Llagunes, la Carla Mateo i el Dani Jiménez oferiran un concert vermut. I per a les persones que vulguin seguir la festa, podran dinar un magnífic arròs de carn o de verdures.