07.10.2022 |
Viure als Pirineus

MEDI AMBIENT

La multinacional australiana que volia explotar una mina a Salau ha desistit del projecte

Apollo Minerals va sol·licitar el 2017 fer prospecctions de tungstè i or en una zona protegida del Parc Natural de l'Alt Pirineu
La Vall de Bonabé
La vall de Bonabé (Alt Àneu), és una reserva d’hàbitats i d’espècies al Parc Natural de l'Alt Pirineu
La multinacional australiana que volia explotar una mina a Salau ha desistit del projecte

La multinacional minera australiana Apollo Minerals ha fet marxa enrere i ha desistit en el seu projecte de construir una mina (projecte Aurenere), al barranc del port de Salau, al Pallars Sobirà, segons han confirmat fonts de l'empresa i publica avui el diari EL PAÍS.

Salvem Salau

A través de la seva filial Neometal Spania, l'empresa investigava des del 2017 la possibilitat d'explotarun jaciment de tungstè i or en aquest espai protegit del Parc Natural de l'Alt Pirineu.  Des que el gener del 2017 Neometal Spania va obtenir l'autorització de la Generalitat per fer l'anàlisi bàsica del terreny en terres comunals d'Alós d’Isil (Pallars Sobirà), va topar amb l'oposició veïnal i la pressió ecologista.

Damià Calvet: "El Parc Natural de l'Alt Pirineu no era el lloc per fer una explotació minera"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha dit avui a Vielha, on estava de visita oficial, que la negativa de la promotora de la mina de Salau a tirar endavant el pla d'explotació és una "molt bona notícia" .

Un instant de l'assemblea constituent de la Plataforma Salvem Salau, celebrada a Isil el 17 d'agost del 2019. (Horitzontal)

(Foto: Assemblea de la plataforma Salvem Salau /ACN)

El conseller de Territori ha afegit que, "en gran part, ha estat gràcies als informes redactats pels tècnics del Parc Natural de l'Alt Pirineu i al requeriment d'un informe ambiental complet, a l'empresa". Aquests tràmits administratius, sembla que han fet "desistir" a l'empresa promotora. Calvet ha sentenciat que el Parc Natural de l'Alt Pirineu "no era el lloc per fer una explotació minera".

La multinacional australiana que volia explotar una mina a Salau ha desistit del projecte
Comentarios