17.08.2022 |
Viure als Pirineus

DISSABTE 13 D’AGOST, A LES 10 DE LA NIT A LA PLAÇA ELIONOR DE PALLARS. ENTRADA GRATUÏTA!

Mostremp sobre rodes

L'Associació Mostremp i l'Ajuntament de Sort us conviden a Mostremp sobre rodes, projecció de curtmetratges que tindrà lloc dissabte vinent, 13 d'agost, a les 10 de la nit, a la plaça Elionor de Pallars. Entrada gratuïta.

mostremp-logo
Mostremp sobre rodes
Mostremp sobre rodes
 

Títols que es projectaran

• El cel fosc del Pallars (dir. Xavier Palau) 5′
Primer Premi Mostremp 2015 en la modalitat de curts Pallars- Ribagorça.
Un vídeo on es posa en valor el cel de Pallars, declarat destí turístic privilegiat per a l’observació astronòmica per la Fundació Starlight de la UNESCO. Es tracta d’un time-lapse fet amb més de 6.000 fotografies preses des de diferents punts del Pallars Jussà.

• Whale Valley (dir. Gudmundur Gudmundsohn) 15′
Guanyador del premi al millor curtmetratge en l’edició 2015.
Narra la vida dramàtica de dos germans que viuen en un fiord islandès amb els seus pares. El germà més petit és testimoni d’un moment de vida o mort que involucra al seu germà gran, això pot significar una tragèdia o un punt d’inflexió que millori la vida dels germans.

• Crevette (dir. Sophie Galibert) 22′
Premi al curtmetratge favorit del públic en l’edició 2015.
Paul, de 10 anys, està de vacances al camp. A Paul li agradaria convidar a Wendy a ballar a la festa del poble, però és molt tímid. El seu germà Matthew no l’ajuda a guanyar confiança en ell mateix. Com trobarà Paul el coratge per convidar Wendy a ballar?

• Don Miguel (dir. Kote Camacho) 6′
Eugenio arriba amb la seva destral a la botiga de don Miguel, pletòric. Don Miguel només ha de signar uns papers perquè el banc per fi presti a Eugenio els diners que ha demanat. Però en comptes de signar i donar una alegria a Eugenio, Don Miguel li proposa un tracte.

• Waiting for the (T)rain (dir. Simon Panay) 25′
Per un poblet perdut en un desert de pols, a la selva de Burkina Faso, hi passa el tren dos cops per setmana. Les ampolles d’aigua i menjar que llencen els passatgers quan hi passen representen els principals ingressos del poble i l’únic recurs en aigua durant la temporada de sequera. Es succeeixen els retrats dels aldeans; els més vells han conegut l’esclavitud al servei de França, els més joves somien amb horitzons llunyans.

Què és el Festival Mostremp?

L’Associació Mostremp. Amics del Cinema de Tremp neix el 2011 amb la voluntat de crear un festival de cinema. Es tracta d’una associació sense ànim de lucre formada per gent del Pallars que estimen el cinema i que estan lligats d’una forma o altra a projectes culturals. Com a conseqüència de la feina feta, el 2012 neix el Mostremp: cinema rural al Pallars, una mostra de cinema rural pensada per la gent del Pallars però també per obrir les nostres comarques al món.

Els actes del Mostremp comencen a principis de juliol amb el Mostremp sobre rodes, el projecte de territori que impulsen dins el festival per apropar els millors curtmetratges a les poblacions de les comarques pallareses. El Mostremp sobre rodes ha fet parada a Esterri d’Àneu, Rialp, Sort, Senterada, Pobla de Segur i Isona, entre altres pobles i nuclis del territori. El Mostremp és un projecte únic per la seva voluntat d’unir aquestes comarques perifèriques de la geografia catalana a través del cinema.

+info www.mostremp.cat

Organitzen: Associació Mostremp · Ajuntament de Tremp · Ajuntament de Sort
Patrocinen: Bodegues Torres · Departament de Cultura · Institut d’Estudis Ilerdencs · Consell Comarcal del Pallars Jussà

Mostremp sobre rodes
Comentarios