FIRES RAMADERES

La meteorologia no impedeix una bona afluència de públic a la Fira Ramadera de Santa Teresa d'Esterri d'Àneu

Dissabte es va celebrar el 42è Concurs Comarcal de Raça Bruna dels Pirineus i diumenge el 28è Concurs de raça Cavall Pirinenc Català.
Fira de Santa Teresa d'Esterri 2023 1
photo_camera Bona afluència de públic a la Fira Ramadera de Santa Teresa d'Esterri d'Àneu / @pnaltpirineu

La meteorologia no ha impedit una bona afluència de públic, aquest cap de setmana, a la Fira Ramadera de Santa Teresa d'Esterri d'Àneu. L’esdeveniment es va posar en marxa divendres amb l’arribada del bestiar al Recinte Firal i s'ha desenvolupat durant tot el dissabte i diumenge, destacant les subhastes i concursos de Vaca Bruna i Cavall Pirinenc Català com a punt culminant.

La Fira es va encetar oficialment el dissabte a les 9 del matí amb l’entrega d’acreditacions als ramaders interessats en adquirir animals a la subhasta. Van participar-hi un centenar de caps de bestiar d’una trentena de ramaders del Pirineu. A les 10 del matí, els visitants van tenir l’oportunitat de tastar la carn de vedella Bruna dels Pirineus.

 La 20a Subhasta Autonòmica de vedells i vedelles de Raça Bruna dels Pirineus va estar força animada i es van vendre més de seixanta caps de bestiar a preus que podien anar entre els 600 i els 800 euros per a les vaques i entre 900 i 1.200 euros per als toros. Al llarg del matí, també es va celebrar el 42è Concurs Comarcal de Raça Bruna dels Pirineus. Després de la subhasta, es va realitzar el lliurament de premis i el sorteig de Fira.

Fira de Santa Teresa d'Esterri 2023 2
Bona afluència de públic a la Fira Ramadera de Santa Teresa d'Esterri d'Àneu / @pnaltpirineu

A la Quadra de Casa Gassia es va organitzar una interessant ponència i debat sobre “De la domesticació del cavall a la reivindicació de les races autòctones actuals (entre l’equitació, la tracció i la producció animal).

Jornades de Bestiar de Peu Rodó

La fira va acollir la presentació de les Jornades de Bestiar de Peu Rodó, una proposta de la Universitat de Lleida, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), l’Associació Catalana de Tracció Animal, ajuntaments i l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu. El programa de jornades tindrà continuïtat a Salàs de Pallars, Bellver de Cerdanya i Puigcerdà.

El diumenge es va dedicar dedicat als amants dels cavalls. A les 10 del matí, va començar l’exposició de Cavall Pirinenc Català, i mitja hora després, es va poder tastar la carn de poltre. Més tard, a les 11h, va començar el 28è Concurs de raça Cavall Pirinenc Català i a continuació el lliurament de premis i, abans de dinar, el sorteig de Fira.

Fira de Santa Teresa d'Esterri 2023 3
Bona afluència de públic a la Fira Ramadera de Santa Teresa d'Esterri d'Àneu / @pnaltpirineu

Al llarg del matí, els visitants van gaudir del mercat de productes artesans, ramaders i mercaderia general, situat a prop del recinte firal. A més, l'Ecomuseu de les Valls d’Àneu va oferir visites guiades a l'equipament cultural.