CAMINS

Més de 430 voluntaris han participat des del 2016 en la recuperació de camins antics a la vall de Siarb

Aquesta tasca ha culminat enguany amb els primers passos del Museu de Camins
Presentació de la recuperació del camí de la Davallada de Llagunes per part dels responsables del Museu de Camins. Imatge del 24 de juliol del 2020. (horitzontal)
photo_camera Recuperació del camí de la Davallada de Llagunes /Marta Lluvich

Més de 430 voluntaris a través de 24 camps de treball (dos d'internacionals) han participat des del 2016 en un projecte de recuperació de camins antics de la vall de Siarb (Pallars Sobirà). Aquesta tasca de recuperació ha culminat enguany amb la realització dels primers passos del Museu de Camins, un projecte que pretén crear un espai de reserva viva de senders, cultura i patrimoni al Pirineu. Aquest projecte planteja un espai a la vall de Siarb amb una xarxa íntegra de camins mantinguts i recuperats a través dels quals el visitant es pot submergir en la vida rural i els seus ritmes, usos i les tècniques constructives, així com també les històries que durant centenars d'anys han omplert de vida el Pirineu.

Pla general d'una visita teatralitzada a un camí recuperat de la Vall de Siarb l'estiu del 2020. (horitzontal) (Foto: Visita teatralitzada, amb l'Esperanceta, a un camí recuperat de la Vall de Siarb aquest l'estiu /Museu de Camins)

A través dels camins s'accedirà al despoblat de Santa Creu de Llagunes, als búnquers i trinxeres de la guerra civil, a antigues moles farineres, cabanes de pastor, pobles de la vall o una diversitat immensa de boscos.

El Museu de Camins es pot visitar per lliure, ja que l'espai de la vall de Siarb és obert a tothom que vulgui conèixer aquest entorn i aprendre'n les peculiaritats. Aquest any però, ja s'han organitzat les primeres activitats com visites teatralitzades.

comentaris
Més a Pallars Sobirà