TECNOLOGIA

Llavorsí i la Seu reben una subvenció de la UE per a instal·lar wifi gratuït als espais públics

Els dos ajuntaments pirinencs es beneficiaran d’un ajut europeu de 15.000 euros per finançar la instal·lació de connectivitat wifi que serà d’almenys de 30Mbps. 

Llavorsí mercat de Pagès (2)
photo_camera Imatge de la plaça Biuse de Llavorsí, celebrant el Mercat de Pagès.

L'Ajuntament de la Seu d’Urgell (Alt Urgell) i el de Llavorsí (Pallars Sobirà) rebran una subvenció de la Comissió Europea de 15.000 euros per finançar la instal·lació de connexió wifi gratuïtes en espais públics com  passeigs, places i parcs amb l’objectiu de donar lliure accés als ciutadans a la seva connectivitat.

 Els dos ajuntaments pirinencs tindran un termini de 18 mesos per garantir que la connexió wifi estigui disponible a partir del moment que rebi aquesta subvenció. Durant aquest període, hauran de definir el projecte i triar la companyia que s’encarregarà de la instal·lació.

Val a dir també que la condició d’aquesta subvenció és que la connexió que s’ofereixi des de cada punt sigui d’alta qualitat, d’almenys de 30Mbps. Al respecte, la Comissió Europea supervisarà a distància que es compleixi aquest criteri sobre la qualitat de la connexió.

Iniciativa WiFi4EU 

Aquest ajut s’emmarca en els plans de la UE (iniciativa WiFi4EU) de donar suport a la instal·lació de connexions d’alta velocitat a entre 6.000 i 8.000 municipis comunitaris durant el període 2018-2020, amb un pressupost de 120 milions d’euros.

comentaris