06.12.2021 |
Viure als Pirineus

MÓN LOCAL

Laura Vilagrà anuncia el desplegament de la delegació del Govern de l'Alt Pirineu pels pròxims mesos

La consellera diu que els governs locals han de participar de la llei de muntanya i territori
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, amb els alcaldes del Pallars Sobirà, a Tírvia, el 19 de novembre del 2021. (Horitzontal)
La consellera Laura Vilagrà, reunida amb els alcaldes del Pallars Sobirà, a Tírvia / Marta Lluvich
Laura Vilagrà anuncia el desplegament de la delegació del Govern de l'Alt Pirineu pels pròxims mesos

 La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha respost des de Tírvia, al Pallars Sobirà, la petició de les presidències comarcals de l'Alt Pirineu i la sindicatura d'Aran, de poder participar en la redacció de les lleis de muntanya i territorial. Vilagrà ha reconegut els trets diferencials de les comarques de muntanya i ha afirmat que els governs locals han de participar en la redacció d'aquestes lleis. El Govern buscarà els canals adequats perquè aquesta participació es pugui donar, ha afegit la consellera. Vilagrà també ha anunciat als alcaldes el desplegament de la delegació del Govern a l'Alt Pirineu "pels pròxims mesos" i ha dit que s'ha de respectar les necessitats del territori i les seves cocapitalitats.

Vilagrà ha apuntat que serà el territori qui haurà de validar les direccions territorials que caldrà desplegar i que es considerin més adients.

Pla general de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, reunida amb els alcaldes del Pallars Sobirà, a Tírvia, el 19 de novembre del 2021. (Horitzontal)
(Foto: La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, reunida amb els alcaldes del Pallars Sobirà, a Tírvia / Marta Lluvich)

La consellera de la Presidència ha destacat que les visites a les comarques i les reunions amb els seus alcaldes ajuden a conèixer de primera mà les realitats territorials. Vilagrà ha insistit que "no es pot tractar igual a qui és diferent", destacant la complexitat pel que fa a l'orografia i la meteorologia del Pirineu. La titular de la Presidència ha insistit en la importància d'un "debat territorial real" en què "el Pirineu hi participi i sigui escoltat".

Per a la consellera els Fons de cooperació local de Catalunya han de servir per contribuir al reequilibri territorial i aportar recursos als municipis més petits per aturar el despoblament. Millorar les carreteres i ampliar el desplegament de fibra òptica són dos dels reptes d'aquests petits nuclis que els alcaldes han traslladat a Vilagrà.

De camí a Tírvia, al Pallars Sobirà, la consellera s'ha aturat a la Pobla de Segur (Pallars Jussà), per conèixer de la mà del seu alcalde, Marc Baró, els estudis de muntanya que s'estan fent. Vilagrà ha reconegut que es tracta d'un projecte "molt interessant" i s'ha compromès a potenciar-los i buscar sinergies.

Laura Vilagrà anuncia el desplegament de la delegació del Govern de l'Alt Pirineu pels pròxims mesos
Comentarios