PARLA PALLARÈS

Cambuleta ha celebrat el seu 10è aniversari amb una festa al Cafè Pessets de Sort

Cambuleta és una associació cultural sense ànim de lucre que treballa per promoure l'ús de la parla pallaresa, donar-la a conèixer i posar-la en valor. El pallarès és una part fonamental de la identitat de les comarques catalanes del Pallars Jussà i Pallars Sobirà.

2018030912571119978
photo_camera 10 anys de Cambuletes al Cafè Pessets de Sort

L’associació Cambuleta va celebrar dimecres passat el seu desè aniversari, amb una festa al Cafè Pessets de Sort, amenitzada per Carlitos Miñarro. La celebració va aplegar un públic molt nombrós provinent dels dos Pallars, fent cas a la crida dels organitzadors: “Vine amb una samarreta parla pallarès i et convidarem a un tricotrí”.

10 anys de Cambuletes 2

Cambuleta és una associació cultural sense ànim de lucre que treballa per promoure l'ús de la parla pallaresa, donar-la a conèixer i posar-la en valor. El pallarès és una part fonamental de la identitat de les comarques catalanes del Pallars Jussà i Pallars Sobirà. El seu coneixement i ús suposen, per tant, una defensa de la pròpia llengua catalana i de la riquesa de les seves especificitats geogràfiques. Per aconseguir aquest objectiu, l'Associació està treballant en diferents projectes  com són la col·lecció de contes infantils Cambuleta i la producció de l'exposició "Supo-supo amb el pallarès". Per finançar l'exposició, l'Associació va posar a la venda samarretes amb mots en pallarès a partir del projecte parlapallares.cat

 

Els primers deu anys de Cambuleta

L'Associació Cultural Cambuleta ha volgut celebrar els primers deu anys amb l'edició d'un doble CD de cançons infantils en pallarès. El primer és un disc de cançons tradicionals cantades pels alumnes de sis escoles del Pallars Sobirà i del Pallars Jussà. El segon disc inclourà una vintena de cançons inèdites cantades per grups locals i alguna formació convidada de comarques veïnes. El disc de cançons tradicionals inclourà cançons com «Sol solet»«El Joan Petit quan balla»«Puff el drac màgic» o «Cargol treu banya». Pel que fa a les cançons inèdites tractaran temes relacionats amb el territori com «Lo Tamarro», el tren «La Garrafeta», el riu Noguera Pallaresa o Carnaval. L'Associació Cambuletaha optat per fer un doble CD en creure que la música és una forma d'arribar als infants i les famílies d'una manera molt directa.

comentaris
Més a Pallars Sobirà