09.12.2022 |
Viure als Pirineus

ALBERGS DE JOVENTUT

L'alberg Les Estades de Port Ainé s'incorpora al programa "Vacances en família"

Avui s'obren les preinscripcions al programa 'Vacances en família', que té el suport de la Direcció General de Famílies.

Alberg les Estades Port Ainé
Alberg Les Estades de Port Ainé, a Rialp
L'alberg Les Estades de Port Ainé s'incorpora al programa "Vacances en família"

L’Alberg Les Estades de Port Ainé, al municipi de Rialp (Pallars Sobirà) s'incorpora al programa “Vacances en família”. L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) ha obert aquest migdia les preinscripcions al programa, que el 2019 arriba a la seva quinzena edició amb una oferta de 55.416 places per a un total de 10.876 famílies amb fills menors de 18 anys.

El programa, que té el suport de la Direcció General de Famílies, està adreçat a totes les famílies catalanes amb fills i filles menors d’edat (0 a 17 anys) amb l’objectiu de potenciar el lleure familiar compartit entès com una pràctica educativa, i afavorir alhora la convivència dels membres de la unitat familiar i amb la resta de famílies participants.

A banda de l’Alberg Les Estades, a Port Ainé (Pallars Sobirà), en aquesta edició també s'incorpora al programa l’Alberg de La Victòria, a Alcúdia (Mallorca). Les Estades és un alberg idoni per a gaudir de la natura i practicar el senderisme i esports de neu, ja que està ubicat molt a prop de les pistes d'esquí de Port Ainé i Espot, i a tocar del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

La Victòria està situat al nord-est de l'illa de Mallorca, al terme municipal d'Alcúdia, en un entorn privilegiat: a 200 metres del mar i a la vora de la muntanya, en una zona declarada Àrea Natural d'Especial Interès. L’alberg mallorquí és, conjuntament amb l’alberg Pau Casals-Canigó, situat a Prada de Conflent (Catalunya Nord), la segona instal·lació ubicada en algun altre territori de parla catalana que participa al “Vacances en família”. La seva incorporació al programa ha estat fruit de la col·laboració entre l’ACJ i l’Institut Balear de la Joventut.

La proposta pública de lleure familiar compartit ofereix un total de 70 períodes d’estada de 2, 3, 4 i 7 nits repartits entre la Setmana Santa, l’estiu, els diversos ponts al llarg de l’any i els caps de setmana des del mes de març de 2019 fins al de febrer de 2020.

Les estades es complementen amb activitats i espectacles en els torns de més de dues nits, amb l’objectiu de compartir i aprendre a través del lleure. Es tracta  de propostes de descoberta de l’entorn natural i cultural, animació musical o tallers de manualitats que no representen cap cost afegit per a les famílies.

Aposta per la igualtat d’oportunitats de totes les famílies

Per tercer any consecutiu, el “Vacances en família” també incorpora cinc subprogrames dirigits a famílies d’especial atenció pública, que tindran l’estada becada o totalment gratuïta amb la voluntat de garantir la igualtat d’oportunitats de les famílies catalanes. Aquestes famílies tenen reservada la seva plaça al marge del procés de preinscripcions, gràcies a la iniciativa de la Direcció General de Famílies a través de la col·laboració amb les entitats socials que gestionen l’acompanyament d’aquestes persones.

Així doncs per mitjà d’aquests subprogrames es reservaran places per a famílies en situació de vulnerabilitat que es troben en risc d’exclusió social, per a famílies acollidores, per a famílies amb un gran nombre d’integrants, per a famílies amb fills amb discapacitat o dependència, i per a dones víctimes de violència masclista. A més a més, es destinaran places per a més d’un miler de famílies monoparentals, que més enllà del descompte ja previst en el preu, tindran garantides les places per a poder participar al programa.

L’objectiu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies és, d’una banda, el de garantir que tothom pugui gaudir d’un espai de lleure en família i, de l’altra, posar els albergs públics al servei de les diferents realitats socials del país, sobretot la d’aquells col·lectius que sovint tenen més dificultats per poder gaudir d’uns dies de lleure conjuntament amb les seves famílies.

També per tercera edició consecutiva, el programa obre la possibilitat de participar-hi als familiars directes majors de 65 anys, que gaudiran d’una tarifa reduïda. Amb aquesta iniciativa, el “Vacances en família” pretén facilitar les relacions intergeneracionals i reforçar-ne els vincles afectius.

Preinscripcions obertes fins a l’11 de febrer

Les famílies interessades poden preinscriure’s a la iniciativa a través del web del programa fins el proper 11 de febrer a les 12 hores. Dos dies després, el 13 de febrer, se celebrarà el sorteig públic a partir del qual s’adjudicaran les places definitives.

El preu general del programa és de 28,90 euros per persona i nit, aplicable a tots els torns de caps de setmana, el primer torn de la Setmana Santa, el pont del 10 de juny i el pont de novembre. Al segon torn de la Setmana Santa, a l’estiu (juliol i agost) i al pont de desembre, s’aplicarà una tarifa especial de 30,95 euros per persona i nit. Pel que fa al preu dels infants menors de 3 anys, mantenen l’estada gratuïta, els de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte i els de 7 a 13 anys gaudiran d’un 25% de reducció.

D’altra banda, les famílies nombroses i monoparentals tenen un 10% de descompte en tots els serveis. Un total de 396 famílies monoparentals i 1.442 nombroses es van beneficiar d’aquesta reducció en l’edició passada del programa.

Des de la seva posada en marxa l’any 2005, 279.148 persones corresponents a 73.576 famílies han gaudit del programa “Vacances en família”.

L'alberg Les Estades de Port Ainé s'incorpora al programa "Vacances en família"
Comentarios