04.12.2022 |
Viure als Pirineus

MUNICIPIS

L'Ajuntament d'Esterri d'Àneu ha iniciat les obres de remodelació i millora del carrer Major

El primer tram d'actuació anirà des de l'oficina de turisme fins a Casa Corbera.
Obres carrer Major d'Esterri d'Àneu
Esterri d'Àneu ha iniciat les obres de remodelació i millora del Carrer Major / esterrianeu.cat
L'Ajuntament d'Esterri d'Àneu ha iniciat les obres de remodelació i millora del carrer Major

L'Ajuntament d'Esterri d'Àneu ha iniciat les obres de remodelació parcial del carrer Major, des de l'entrada sud fins a l'inici del tram de vianants, a tocar de Casa Corbera. Des de l'ajuntament aneuenc han explicat que durant els pròxims dies no es podrà estacionar en aquesta zona i la circulació serà en un únic sentit i amb talls intermitents, per la qual cosa "es prega paciència al veïnat mentre durin les obres".

El projecte d'urbanització consisteixen en la renovació tant l'asfalt del vial com les voreres. Les obres tenen un pressupost de 667.979,45 € IVA inclòs i estan cofinançades  pel Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), la Diputació de Lleida (80%) i per l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu amb recursos propis ( 20%).

Obres carrer Major d'Esterri d'Àneu 2
Obres carrer Major d'Esterri d'Àneu 2

Convertir l'antiga carretera en un vial de trama urbana

El projecte d' "Urbanització parcial del carrer Major" vol donar al vial la pavimentació adequada per tal de convertir l'antiga carretera d'accés al centre de la població en una via de trama urbana. Així doncs, es proposa d’ampliar les voreres i, en el tram entre el carrer dels Esports i l'avinguda de Francesc Macià i l’entrada al nucli antic de la població, anivellar tot el vial eliminant el graó existent, marcant amb els pendents i els materials la zona de circulació de vehicles. D’aquesta manera també s’aconseguirà que les màquines llevaneus no afectin a la voravia. Així mateix, es proposa unificar la pavimentació en tot el tram i millorar els aspectes d’accessibilitat. També es vol millorar la superfície per evitar les relliscades i s'uniformarà l’acabat per tal facilitar el trànsit de vianants, especialment per a les persones grans. El projecte també preveu la instal·lació de jardineres i la plantació de vegetació i arbrat.

L'Ajuntament d'Esterri d'Àneu preveu executar l’obra en la seva totalitat en una sola fase i la durada de la seva realització s'ha fixat en 3 mesos.

 El 2010 l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu ja va executar les obres d’arranjament de la part central del carrer Major, 'per a la millora i la sostenibilitat del barri antic', que van ser finançades amb 517.264 euros a través del programa 'Viure al Poble' del Departament de Governació i Administracions Públiques.

L'Ajuntament d'Esterri d'Àneu ha iniciat les obres de remodelació i millora del carrer Major
Comentarios