EDUCACIÓ

L’Escola d’Hoteleria de l'Institut Hug Roger III de Sort entra al moviment Slow Food

El centre ha estrenat un restaurant pedagògic que obre al públic dos cops a la setmana
Restaurant Institut Hug Roger III de Sort 4
photo_camera Un alumne de l'Institut Hug Roger III de Sort preparant uns plats per al servei / Marta Lluvich

L'Escola d'Hostaleria de l'institut Hug Roger III de Sort ha entrat al moviment Slow Food coincidint amb la inauguració del restaurant pedagògic. Aquest fet la converteix en una de les úniques del país en formar als alumnes potenciant els productes de proximitat i de temporada. Amb el restaurant pedagògic, el cicle, que es va estrenar el curs 2019-20, deixa de tenir unes instal·lacions provisionals i en passa a tenir unes de professionals i fixes. Ara, el centre obre les portes al públic els dimarts i els dijous, que amb reserva prèvia pot degustar el menú que els alumnes elaboren. Miquel Madrigal, de l'Escola d'Hostaleria del Pallars, ha dit que és la millor manera pels alumnes d'enfrontar-se a un servei real.

Restaurant Institut Hug Roger III de Sort 1
Un alumne preparant uns plats per al servei del restaurant pedagògic de l'Institut Hug Roger III de Sort / Marta Lluvich

Madrigal ha explicat que el moviment Slow Food, és un segell de qualitat que marca la diferència amb altres centres. Al restaurant pedagògic s'hi serviran productes Km0 i de temporada, prioritzant la pagesia propera i ecològica.

Miquel Madrigal, ha afegit que amb aquest distintiu, l'escola vol posar en valor la feina dels productors de la comarca i transmetre així a l'alumnat la importància de conèixer tant el productor com els productes, per poder-ho aplicar als seus futurs negocis.

Restaurant Institut Hug Roger III de Sort 2
Alumnes treballant a la nova cuina de l'Institut Hug Roger III de Sort / Marta Lluvich

Restaurant pedagògic

L'institut de Sort ofereix dos cicles de grau mitjà en tres anys, Cuina i Serveis en Restauració, que preparen professionalment l'alumnat per cobrir qualsevol de les moltes ofertes de feina del Pirineu.

Restaurant Institut Hug Roger III de Sort 3
Dos dones dinant al restaurant pedagògic de l'Institut Hug Roger III de Sort / Marta Lluvich

Aquest curs han estrenat una nova cuina i el restaurant pedagògic que permet a tothom tastar els plats amb què els alumnes i els professors treballen durant la setmana. D'aquesta manera tant els alumnes de cuina com de restauració fan setmanalment pràctiques reals.

El cicle compta amb 15 alumnes i la capacitat del restaurant és per una dotzena de comensals.