LLIBRES

L'astrònom Joan Anton Català presenta a Natura Llibres d'Alins 'Una breu i atzarosa història de la vida'

L'astrònom Joan Anton Català i la guia Montse Ballbé han protagonitzat una xerrada i sortida d’observació astronòmica, amb picnic estelar inclòs.

Obaga Activitats
photo_camera Joan Anton Català i Montse Ballbé a la Natura Llibres d'Alins / Ramon Baylina

Memorable trobada, aquest diumenge de Pasqua, a la Natura Llibres d'Alins. L'astrònom Joan Anton Català i la guia Montse Ballbé han protagonitzat una xerrada i sortida d’observació astronòmica, amb picnic estelar inclòs a Casa Falip. L'acte ha comptat amb la col·laboració d'Obaga activitats i els cellers Cota 730. 

A Natura Llibres, Joan Anton Català ha parlat del seu últim llibre, Una breu i atzarosa història de la vida: Des del moment zero fins al planeta que habitem avui. En aquest llibre, Joan Anton Català repassa la història de l'univers, la seva evolució i els fenòmens extraordinaris que han permès l'aparició i desenvolupament dels éssers vius. 

Natura Llibres Joan Anton Català
Joan Anton Català i Montse Ballbé a la Natura Llibres d'Alins / @Naturallibres

JOAN ANTON CATALÀ AMIGÓ està fascinat per la llum de les estrelles des de ben petit, i la seva curiositat per entendre el comportament de la natura, des del món subatòmic fins a l’univers, l’ha acompanyat tota la vida. És màster en Astronomia i Astrofísica i llicenciat en Ciències Químiques en l’especialitat de Quàntica. Sent la necessitat de compartir les meravelles del cosmos, i és conferenciant assidu, col·laborador habitual dels mitjans de comunicació i autor de diversos llibres de divulgació científica, entre els quals 100 qüestions sobre l’univers (en català i castellà), Guia d’observació del cel per a nois i noies100 històries de l’aventura espacial Una breu i atzarosa història de la vida. Se’l pot seguir a xarxes socials @estelsiplanetes i al seu web personal.

Natura Llibres Josep Anton Català
Natura Llibres Josep Anton Català / @olgajordi89

MONTSE BALLBÈ és llicenciada en Geografia, guia interpretadora del Parc Natural de l’Alt Pirineu i del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Viu la natura de dia i de nit. Gaudeix amb les raquetes de neu a l’hivern, amb el so de la brama a la tardor, amb les flors canviants de primavera i els estanys a l’estiu… i amb els cels brillants del Pirineu durant tot l’any. Les seves especialitats són l’astronomia i els guiatges de natura. «M’agrada la feina que faig —diu—, pel somriure que veig i sento en les persones que acompanyo, i perquè noto que alguna cosa canvia dins seu».